15 mei 2017: Voorkomen is beter dan genezen

Workout of the day (WOD)
“CrossFit Total II”
Find a 1RM Clean
Find a 1RM Bench press
Find a 1RM Overhead squat

Challenge of the month – Mei
Met de hele box:
50.000 Push-ups

Het kan je haast niet ontgaan zijn. Over precies twee weken staat de hero workout “Murph” op het programma in de box. Om jullie daar zo goed mogelijk op voor te bereiden hebben wij de afgelopen weken meer pull-ups, push-ups, squats en rennen gedaan. In de blogpost van vandaag geven wij je nog een extra tip om te zorgen dat jij optimaal kunt presteren.

Als je namelijk in grote aantallen pull-ups gaat doen dan heeft dat een flinke impact op je handen. De kans bestaat daardoor dat er een deel van je handen open gaat. Met bebloede handen de workout afmaken is geen pretje. Het heeft niet alleen nadelige gevolgen voor je prestaties tijdens de workout maar ook de dagen daarna blijf je er last van houden.

Om dit te voorkomen is het in eerste instantie belangrijk om je handen goed te verzorgen. Gebruik je in een workout chalk, spoel dat dan daarna er meteen vanaf. Zijn je handen erg droog na het trainen zorg dan dat je ze met een vettige zalf, zoals de RipFix die wij in de box verkopen, insmeert. Verder is het van belang dat je het eelt op je handen niet te dik laat worden. Schaaf het eraf met een puinsteen of een scheermesje na het douchen.

Tot slot kun je voordat je een workout doet ook nog maatregelen treffen. Mensen gebruik soms leertjes of handschoentjes om hun handen te beschermen. Een andere optie is om wat sporttape te kopen en je handen van te voren te tapen. Hoe je dat eenvoudig kunt doen kan je zien in de video hieronder. Kortom, geen gescheurde handen meer voor jou!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.