14 mei 2016: Een praktische tip voor het verbeteren van je nachtrust

Workout of the day (WOD)
“Bull”
2 rounds for time of:
200 Double-unders
50 Overhead squats, 60kg/42,5kg
50 Pull-ups
1600m Run

Challenge of the month – Mei
Met de hele box:
1.000.000m Run

Alhoewel onderzoekers nog steeds niet zeker weten waarom wij slapen, weten zij één ding zeker: genoeg nachtrust is belangrijk voor optimaal functioneren en je mentale en fysieke gezondheid. Toch is het, voor uiteenlopende redenen, niet voor iedereen makkelijk om iedere nacht genoeg uren te slapen. Zelf heb ik een aantal jaren geleden problemen gehad om constant snel in slaap te vallen en diep te slapen. Daardoor ben ik opzoek gegaan naar alle tips die ik kon vinden. Af en toe als ik reis in de weekenden kan het nog steeds lastig zijn, maar over het algemeen gaat het nu altijd goed. Eén belangrijke factor daarbij is het hebben van een vaste routine voordat ik ga slapen. Dit zorgt ervoor dat mij lichaam weet wat er gaat komen en ik meer ontspannen in bed stap. Ik hoorde er voor het eerst over op de website van ZenHabits van Leo Babauta. In dit artikel legt hij uit wat zo een routine is en waar het uit kan bestaan. Neem een paar minuten de tijd om je routine uit te schrijven en ga er mee aan de slag. Geloof mij, je gaat er zeker weten geen spijt van krijgen. Laat mij weten hoe het je bevalt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.