14 juni 2015: Weekoverzicht

Challenge of the month – Juni
Zoveel mogelijk double-unders

Het is weer tijd voor een wekelijkse samenvatting. Er zijn weer een hoop zware workouts voorbij gekomen afgelopen week en, hier kun je weer lezen welke dat ook alweer allemaal waren! Vergeet ook niet om alle wist je datjes te lezen zodat je op de hoogte wordt gehouden van dingen die gebeurd zijn de afgelopen week.

Op maandag kregen jullie een hoop burpees voorgeschoteld in combinatie met overhead walking lunges. Deze twee zorgde al meteen dat iedereen de week begon met lekkere ‘jelly legs’ en waren de vijf rondes van vijftien meter overhead walking lunges toch zwaarder dan verwacht voor velen.

Dinsdag werd dit goed aangevuld met thrusters en sit-ups. Drie rondjes voor tijd van vijftien thrusters en dertig sit-ups betekende een kort maar krachtige workout.

Op woensdag was het tijd voor een workout met een vijftig (!) minuten time cap. Vijf rondes voor tijd van achthonderd meter rennen, tien towell pull-ups en vijftig push-ups. De towell pull-ups waren voor velen nieuw en konden ze het niet geloven dat dit daadwerkelijk met een handdoek werd gedaan.

Donderdag nog een zware conditionele workout met drie bewegingen. Vijf rondes voor tijd van veertig double-unders, dertig box-jumps en twintig kettlebell swings. Op het oog werd deze behoorlijk onderschat en was deze uiteindelijk zwaarder dan verwacht voor iedereen.

Op de laatste dag van de werkweek weer een workout voor tijd. Dit keer wel iets meer kracht georiënteerd. Tien rondjes voor tijd van drie weighted pull-ups (optrekken met een gewicht), vijf strict pull-ups en zeven kipping pull-ups.

Verder hadden we ook weer Community Saturday. Dit keer een workout van de CrossFit Games Regionals. Event twee stond dit keer op het whiteboard en dat betekende voor tijd: honderdvijfenzeventig power snatches, vijfentwintig rope climbs, honderdvijftien thrusters en, dit allemaal in teams van drie. Een zware community saturday maar iedereen heeft zoals gewoonlijk weer keihard gewerkt! Awesome job.

Als laatst hebben we natuurlijk nog de challenge of the month. Zoals jullie weten is dit jou maand om eindelijk die double-anders onder de knie te krijgen. Elk herhaling telt en mag je op het bord schrijven. Daarnaast betekent het misschien wel je eerste paar double-unders en op weg naar velen meer!

Wij willen jullie allemaal weer een fijn weekend wensen en zien jullie graag weer in de box. Lees nog even de wist je dat door zodat je weer helemaal op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen. Tot volgende week!

Wist je dat…

  • Ed heel goed op zijn handen kan staan en lopen?
  • we in week twee zitten van CrossFit.com programmering. Allemaal van dezelfde maand vijf jaar geleden toen coach Wesley en Junior gestart waren!
  • er een aantal ninja’s een waterpistolen gevecht hadden vrijdag?
  • John N. bijna zesduizend double-unders heeft deze maand? Wie gaat daar nog voorbij?
  • coach Wesley dit weekend de eerste Level 1 ooit in Istanboel moest geven?
  • er weer nieuwe foto’s hangen?
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.