14 februari 2014: Acht redenen om dit jaar mee te doen aan de CrossFit Games Open

Workout of the day (WOD)
A.
Find a 3RM Push jerk

B.
10 rounds for time of:
100m Run
10 Burpees

Challenge of the week – week 7
2 min AMRAP of:
Wallball shots, 20lbs/14lbs

Je zit nog steeds te twijfelen of je dit jaar mee gaat doen aan de CrossFit Games Open. Misschien ben je net begonnen, zijn competities niet helemaal jouw ding of ben je op dit moment niet top fit. Geen probleem. In het artikel van vandaag lees je acht redenen waarom ook jij moet meedoen aan de Open, de grootste CrossFit competitie ter wereld.

1. Sfeer
De Open duurt in totaal vijf weken lang en elke week doe je één workout. Op zaterdagmiddag kun je deze workout volgen bij ons in de box en komen alle deelnemers richting de Hopperzuigerstraat. De sfeer die dan bij ons aanwezig is kun je niet met woorden omschrijven. Bij andere competities was goed te zien hoe hecht onze community. Het is niet alleen super gezellig, iedereen moedigt elkaar ook aan om net een stapje harder te gaan.

2. Stap uit je comfort zone
Je kunt altijd voor de makkelijke weg kiezen maar dan kom je nooit verder dan je nu bent. Hoe cliché het ook klinkt, soms moet je uit je comfort zone stappen om verder te groeien. In de Open doe je workouts die bewegingen, herhalingen en gewichten bevatten die je misschien niet eerder hebt gedaan. Dit resulteert in nieuwe pr’s, meer kracht en een betere conditie. Wie wil dat nou niet?

3. Leermomenten
Als je denkt overal klaar voor te zijn, dan heb je nog niet meegedaan aan een CrossFit competitie. Iedereen heeft zwakke punten en tijdens de Open ga je die zeker tegen komen. Door mee te doen leer je waar je in de toekomst aan moet gaan werken om weer een stap vooruit te gaan. Misschien ben je heel goed in pull-ups, maar wat als je chest-to-bar pull-ups moet doen na een aantal zware deadlifts? Met elke workout is er een kans om verder te groeien.

4. Uitdaging
Sommige mensen zijn altijd op zoek naar een uitdaging. Met een verwacht aantal deelnemers van 170.000 en een aantal zeer zware workouts voldoet de Open zeker aan de omschrijving uitdaging. Heb jij het in je om je te kwalificeren voor de Regionals? Denk jij één van de topatleten te kunnen verslaan in een workout? Ga ervoor en schrijf je in.

5. Leaderboard
Wat zo mooi is aan de Open is dat iedereen kan kijken waar hij of zij staat in vergelijking met de rest van de wereld. Door je in te schrijven en de workouts te volbrengen kun je zien hoe jij het er vanaf hebt gebracht. Sinds vorig jaar is het ook mogelijk om custom leaderboards te maken. Je kunt jezelf dan vergelijken met een doelgroep naar keuze: de box, heel Nederland, jou leeftijdscategorie of een groep vrienden.

6. Vertegenwoordig je box
Er is niet alleen een strijd tussen de individuele atleten, je kunt ook zien hoe onze box het doet tegen alle andere affiliates wereldwijd. Als je meedoet kunnen wij je toevoegen aan het team van Reebok CrossFit Almere. De beste dertig teams van elke regio (bestaande uit de beste drie mannen en vrouwen van elk team) kwalificeren zich voor de volgende fase van de competitie. Help jij ons mee om een goede plek te veroveren op het leaderboard?

7. Ervaring
Wil je niet meedoen om te winnen of te laten zien hoe goed je bent, schrijf je dan in voor de ervaring. Sommige mensen maakt het niets uit maar kunnen zeggen dat je hebt meegedaan aan de Open is iets om trots op te zijn. Niet iedereen durft zijn ego buiten de deur te laten, vijf workouts te volbrengen in vijf weken en buiten zijn of haar comfort zone te stappen.

8. Motivatie
Elk jaar zien wij het weer. De mensen die meedoen aan de Open zijn gemotiveerder dan ooit om beter en fitter te worden. Volgend jaar willen zij zichzelf overtreffen en laten zien dat ze vooruit zijn gegaan. Door de ervaring van de Open stellen zij doelen en niets of niemand kan ze stoppen om deze te behalen.

Kortom, waarom zou je dit jaar niet meedoen!? Ga naar games.crossfit.com en geef je op voor de Open. Heb je vragen of opmerkingen over het inschrijven laat het ons dan weten en wij helpen je graag verder.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.