12 maart 2016: 90 Day Challenge

Workout of the day (WOD)
CrossFit Games Open 16.3
7 min AMRAP of:
10 Power snatch, 35kg/25kg
3 Bar muscle-ups

Challenge of the month – Maart
Met de hele box:
30.000 Lunges (Overhead, Front, Walking, etc.)

Dag in, dag uit komen mensen bij ons binnen lopen met als doel om fitter te worden. Jij bent er daar één van. Je traint hard om steeds een stapje dichterbij dat doel te komen. Elke training zet je jezelf voor de volle honderd procent in en blijf je terugkomen voor meer. Je inzet betaalt zich uit in snellere tijden, meer herhalingen en zwaardere gewichten. Toch ben je misschien nog niet helemaal tevreden. Wellicht zou je graag wat strakker in je vel willen zitten, wat meer spiermassa willen hebben of wat extra kilo’s kwijt willen raken.

De realiteit is dat met alleen hard trainen zonder op je levensstijl te letten, je niet het maximale resultaat behaalt uit ons programma. Je krijgt maar de helft, of misschien zelfs minder, van de mogelijke resultaten. Om je te helpen bij het bereiken van de volgende stap en jouw levensstijl te verbeteren starten wij op maandag 4 april met een “90 Day Challenge”. In deze blogpost lees je meer over wat deze uitdaging inhoudt en hoe je kunt deelnemen.

Voor een periode van dertien weken ga je met onze coaches aan de slag om een gezondere levensstijl te ontwikkelen. De focus ligt met name op voeding, maar er wordt ook aandacht besteed aan andere factoren die invloed hebben op je resultaten. Denk daarbij aan: slaap, gedrag, hydratatie, stressmanagement, herstel, dagelijkse beweging en het stellen van doelen. Iedere week heb je contact met één van de coaches om te kijken hoe het er voor staat en waar jij tegen aanloopt. Dit is een stok achter de deur die ervoor zorgt dat je op het goede pad blijft. Om te zien of je ook daadwerkelijk vooruit gaat zijn er tevens vier meetmomenten. Deze vinden plaats voor aanvang van de start, na vier weken, na acht weken en aan het einde. Elke meting wordt de volgende data verzameld: gewicht, vetpercentage, spiermassa, omtrek en foto’s (voorkant, zijkant, achterkant).

De uitdaging ga je niet alleen, maar samen met anderen aan. Je wordt toegevoegd aan een exclusieve Facebook groep die als doel heeft om inspiratie, motivatie en ideeën met elkaar te delen. Elke week ontvangen jullie een nieuwe uitdaging die er op is gericht om je levensstijl stap voor stap te verbeteren. Daarnaast worden er vier bijeenkomsten georganiseerd voor de hele groep. De eerste is de kick-off, waarin er wordt gezorgd dat iedereen goed van start kan gaan. De volgende twee zijn aan het begin van de tweede en de derde maand. Deze bijenkomsten zijn erop gericht om ervaringen met elkaar te delen en de motivatie hoog te houden. Tot slot is er een gezamenlijke afsluiting die in het teken staat van de hoe je het beste verder kunt gaan nu de challenge erop zit. Natuurlijk sluiten wij de challenge dan ook op een leuke manier met zijn allen af! Voor deze eerste editie zijn er maar 15 plekken beschikbaar. De kosten zijn €250,- per persoon. Er is tevens een exclusieve versie van de challenge waarbij je wekelijks één uur personal training krijgt. De kosten voor deze variant zijn €750,- per persoon (minder dan €50,- per training sessie).

Kort samengevat houdt de “90 Day Challenge” het volgende in:

  • Wekelijks contact met een coach
  • Wekelijks een nieuwe levensstijl-uitdaging
  • Vier bijeenkomsten met de andere deelnemers
  • Vier meetmomenten (gewicht, lichaamsvet, spiermassa, omtrek en foto’s)

Als je interesse hebt in de challenge kun je de onderstaande data alvast in je agenda zetten. In de aankomende weken organiseren wij twee informatiebijeenkomsten waarin de challenge wordt uitgelegd en waar je vragen kunt stellen. Je kunt je opgeven voor deze informatiebijeenkomsten via het inschrijfsyteem. Dit gaat niet ten koste van een credit. De kick-off en het eerste meetmoment zijn alleen voor deelnemers van de challenge.

Data:
Informatiebijeenkomsten – Woensdag 16 maart 19u30 of vrijdag 25 maart 10u30
Kick-off – Woensdag 30 maart 19u30
Eerste meetmoment – Zaterdag 2 april vanaf 9u30 en zondag 3 april vanaf 9u30

Wil jij graag meedoen aan de “90 Day Challenge” en wil je de volgende stap zetten naar een fittere versie van jezelf? Om je op te geven voor de uitdaging dien je eerst een motivatiebrief te sturen naar info@reebokcrossfitalmere.nl. Beschrijf kort waarom jij wilt meedoen aan de challenge. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben dan zien wij die graag tegemoet. Wij hopen samen met jou binnenkort de uitdaging aan te gaan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.