12 april 2015: Weekoverzicht

Challenge of the week – week 16
2 min. AMRAP of:
Box jump overs, 24″/20″

Het is weer zondag en dus tijd voor onze weekoverzicht. Afgelopen week zorgde voor velen gekke gezichten. Veel konden het bijna niet geloven maar toch was het echt waar wat er elke dag op het bord stond. Benieuwd wat het was? Of toch nog even een terugblik van de afgelopen week? Lees dan vooral verder!

Op maandag begonnen we met een flinke krachtdag. Dit keer kon je bepaalde “one rep maxes” testen. We begonnen hierbij met de overhead squat gevolgd door de front squat en afsluitend met de back squat. Alles voor één herhaling zo zwaar mogelijk als dat jij kon gaan!

Dinsdag begonnen we met de benchmark workout “Grace”. Dertig herhalingen van de clean & jerk, maar omdat dit nog niet genoeg was hadden we er rennen voor en achter geplakt. Uiteindelijk was het de bedoeling om voor tijd achthonderd meter te rennen, dertig clean & jerks uit te voeren en weer achthonderd meter te rennen.

De volgende dag stond er een andere benchmark op het programma. Dertig muscle-ups voor tijd is binnen CrossFit een mooie “gymnastics benchmark”. Ook vandaag omdat het niet zwaar genoeg is werd er weer achterhonderd meter rennen voor en achter geplakt net als de dag daarvoor.

Velen konden het al raden maar wilden er toch niet aan geloven. Op donderdag kwam dezelfde stijl weer tevoorschijn. Nu kwam de benchmark “Isabel” voorbij waarin de standaard is om zo snel mogelijk dertig snatches te volbrengen. Vandaag werd het ook uitgevoerd alleen dan weer met achterhonderd meter rennen ervoor en achter geplakt.

Op de laatste dag van de werkweek werd er afgesloten met een krachtdag. Eentje vergelijkbaar als maandag alleen dan met overhead bewegingen. De shoulder press was als eerst aan de beurt en mocht je opwerken voor één herhaling zo zwaar mogelijk. Daarna mocht je zo zwaar mogelijk proberen te tillen met de push press alleen dan voor drie herhalingen. De laatste beweging was de push jerk, en ook hier mocht je flink wat gewicht proberen toe te voegen alleen dan voor vijf herhalingen zo zwaar mogelijk.

Als laatst hadden we natuurlijk weer de challenge of the week. Dit keer was het de bedoeling om zo snel mogelijk honderd air squats uit te voeren. Uiteindelijk was het Patrick bij de mannen die deze wist te winnen door het in één minuut en vierendertig seconden te doen. Bij de dames was het Linda H. die de snelste was door het in één minuut en vijftig seconden te doen. Gefeliciteerd beiden!

Challenge of the week - #15

De volgende challenge of the week staat ook alweer klaar. Hoe vaak kun jij op en over een box springen in twee minuten?

Wij willen jullie allemaal weer een fijn weekend wensen en zien jullie graag weer in de box. Lees nog even de wist je dat door zodat je weer helemaal op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen. Tot volgende week!

Wist je dat…

  • Koen als een ballerina sprint tijdens double-unders?
  • Robert M. de stang iets TE dicht bij zich hield? Uiteindelijk toch naar de dokter en die zei dat het toch wel eigenlijk gehecht had moeten worden… Oops!
  • John N. heel goed kan scheppen? Vraag naar zijn verhaal in de box!
  • Jasper, Dee, Mike, Channa, Joyce en Junior vandaag meedoen aan de Njoya League?
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.