11 december 2017: Members Spotlight – Ellen

Workout of the day (WOD)
“Tabata Assault bike”
Rest 1 minute
“Tabata Burpees”
Rest 1 minute
“Tabata Row”

Challenge of the month – December
Burpee challenge – zie whiteboard in de box

Ellen straalt van de energie en positiviteit. Geen uitdaging gaat zij dan ook uit de weg. Door weer en wind is zij nu alweer een aantal maanden in de box te vinden. Geniet van haar stukje in onze members spotlight. Je moet er wel even de tijd voor nemen maar daarna ken je haar zeker weten iets beter!

 1. Wat doe je voor werk en/of studie?
  Na 12 jaar als groepsleider in een justitiële jeugdinstelling in Zeist gewerkt te hebben, heb ik het roer omgegooid. Ik nam ontslag en starte aan de HvA een deeltijdopleiding media en informatie. Nu werk ik als communicatie adviseur/ specialist online communicatie bij een woningcorporatie in Heerenveen.
 2. Waar ben je geboren en opgegroeid?
  Een klein dorp in het hoge noorden, Baflo. Uiteindelijk uitgevlogen naar het wilde westen vanwege het werk en nu dus weer in het noorden aan het werk. Maar we blijven mooi in Almere hoor! Terugverhuizen gaat niet, er moet namelijk gecrossfit worden (en bij voorkeur bij RFCA).
 3. Wat is je gezinssamenstelling? (man/vrouw/kinderen/huisdieren)
  Ik heb drie mannen thuis, mijn lief Johan en twee zonen Jesse en Hessel van 15 en 13.
 4. Wat deed je voor sport voordat je begon met CrossFit?
  Ik was een kei in bankhangen! Met andere woorden. Helemaal niets. Tijdens mijn oude werk liep ik nog wel eens wat hard (maar nooit 5km!) en moest ik intern trainingen volgen. Maar eenmaal aan de studie en met een kantoorbaan verviel dat allemaal. Daarbij had ik ook een fikse operatie waardoor het vertrouwen in mijn lijf een beetje weg was.
 5. Hoe ben je terecht gekomen bij Reebok CrossFit Almere?
  Via Carola! Zij nodigde me herhaaldelijk uit voor een proefles. Die ik dan elke keer met (legale) excuusjes kon afwimpelen. Ikzelf was inmiddels al wel overtuigd dat ik weer wat moest doen te zwaar, slechte conditie. Carola bleef aanhouden en toen heb ik besloten dan maar gelijk na mijn vakantie de beginnerslessen te volgen. Een sprong in het diepe. Dat is nu precies een jaar geleden en ik heb nog geen moment spijt gehad (zelfs niet tijdens al die hevige spierpijnen)!
 6. Wat is je favoriete CrossFit beweging?
  De deadlift, de backsquat en als hij goed lukt kan ik heel blij worden van de clean. Gewoon omdat ze zo verschrikkelijk erg zijn burpees (daarom kom ik nog wel eens te laat).
 7. Wat is je minst favoriete CrossFit beweging?
  De bike from hell!! Absoluut! Die assaultbike is nog erger dan rennen! Ik weet zeker dat de uitvinder een übersadist is!
 8. Op welke muziek doe je het liefst een workout?
  Laatst schalde er ABBA door de boxen…. Nee, grapje! Ik vind alles goed, als ik eenmaal in de workout zit, hoor ik meestal de muziek niet meer.
 9. Wat zijn andere hobby’s naast CrossFit?
  Lezen! En ik kan ook nog steeds heel goed bankhangen, alleen iets minder lang.
 10. Wat is je lievelingseten?
  Lustte ik maar eens iets niet! Niet één gerecht dus maar als ik dan een favoriete keuken moest kiezen dan Italiaans, maar wel zelf gemaakt! Geen zakjes en pakjes!
 11. Noem één woord hoe anderen jou beschrijven…
  Positief!
 12. Noem één ding waar je absoluut niet zonder kan…
  Buiten mijn gezin en familie? Het rode balletje voor het losrollen van de spieren.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.