10 maart 2016: NO SH#T Thursday Meal – Paleo Paasbrood

Workout of the day (WOD)
A.
Power Snatch 1-1-1-1-1-1-1

B.
“Isabel”
For time:
30 Snatches, 60kg/42,5kg

Challenge of the month – Maart
Met de hele box:
30.000 Lunges (Overhead, Front, Walking, etc.)

Overal in de winkels wordt je al in de stemming gebracht voor de feestdagen die deze maand zullen plaatsvinden. Eind deze maand is het namelijk alweer tijd voor pasen! Heerlijke chocolade eieren, zoete suikerkoekjes en al die lekkere broodjes. Pasen staat vaak vooral in het teken van gezellig samen ontbijten, lunchen of brunchen. Er staat dan genoeg lekkers op tafel waarmee jij van je broodje een feestje kan maken. Als je deze dagen niet wilt afwijken van je paleo lifestyle en toch ook een feestelijk broodje wilt, maak dan zeker dit recept. Het is een vervanger voor het paasbrood wat altijd rond deze tijd in de supermarkt te vinden is. Als je dit van tevoren thuis klaar maakt, kan je het overal mee naartoe nemen. Als je ze lekker warm wilt eten kan je ze even een paar minuutjes opwarmen in de oven, maar koud zijn ze ook lekker!

Benodigdheden:

Voor het brood:

  • 100 gr amandelmeel
  • 100 gr kastanjemeel (of boekweitmeel)
  • 50 gr tapioca
  • ¾ tl bakzout
  • vanille van twee vanillestokjes (ongeveer ¼ theelepel)
  • rasp van 1 sinaasappel
  • snuf zout
  • 60 ml kokosmelk
  • 100 gr roomboter of kokosolie (gesmolten en op kamertemperatuur)
  • 85 gr ahornsiroop
  • 2 eieren (losgeklopt)
  • 2 el sinaasappelsap
  • ¾ el appelciderazijn
  • 150 gr rozijnen

Voor de amandelspijs:

  • 100 gr amandelmeel
  • 50 gr ahornsiroop
  • ½ eiwit
  • 1 el citroensap
  • snuf zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Zet een kleine cakevorm of muffinvormpjes klaar en vet ze (indien nodig) in.
  • Mix de ingrediënten voor het amandelspijs goed door elkaar tot een plakkerige massa en zet deze in de koelkast.
  • Meng de amandelmeel, kastanjemeel, tapioca, vanille, bakzout, sinaasappelrasp en het zout door elkaar.
  • In een twee kom meng je de kokosmelk, roomboter/kokosolie, ahornsiroop, eieren, sinaasappelsap en de appelciderazijn goed door elkaar.
  • Voeg nu het amandelmeel mengsel toe aan het natte mengsel en roer goed door elkaar.
  • Voeg als laatste de rozijnen toe.
  • Kneed het spijs en maak voor elk vormpje een spijsrolletje van ongeveer 1 cm doorsnede.
  • Vul elk vormpje voor de helft met beslag, druk het spijsrolletje erin en verdeel de rest van het beslag over de vormpjes.
  • Bak voor ongeveer 20-25 minuten of totdat de stolletjes bruin en gaar zijn.
  • Enjoy!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.