10 januari 2017: Maak je zwakste schakel sterker

Workout of the day (WOD)
For time:
25 Chest-to-bar pull-ups
50 Burpee box jumps, 24”/20”
75 Kettlebell swings, 24kg/16kg
100 Calorie Row
75 Kettlebell swings, 24kg/16kg
50 Burpee box jumps, 24”/20”
25 Chest-to-bar pull-ups
* In teams van twee.

Challenge of the month – Januari
Met de hele box:
Zoveel mogelijk Air Squats

In het nieuwe jaar zijn wij begonnen met het geven van meer specialisatie uren. Zo kun je nu lessen volgen alleen gericht op gymnastics, je kracht verbeteren met de strength uren en je flexibiliteit vergroten bij de ROMWOD uren. Daarnaast vinden de oly uren niet meer alleen plaats in de avond maar zijn zij nu ook beschikbaar in de ochtend. Tot slot is er op de zaterdagochtend nog een endurance uur waarbij je kunt werken aan je hardloop techniek en je jouw uithoudingsvermogen kunt verbeteren. Het doel van de specialisatie uren is om jullie te helpen de zwakke schakels in je algemene fitheid te verbeteren. Moeite met de techniek van de snatch? Ga met regelmaat een oly uur volgen. Wil jij graag de muscle-up kunnen? Volg dan consistent een aantal lessen van Joyce bij de gymnastic uren.

Een veel gemaakte fout is om al de specialisatie uren door elkaar heen te volgen in combinatie met de reguliere lessen. Wij snappen het wel. Je wilt sterker worden, beter in gymnastics zijn en de olympische lifts onder de knie krijgen terwijl je ook nog je benen in je nek kunt leggen. Vergeet alleen niet dat de WOD’s precies dat doel hebben: je algemene fitheid verbeteren. Daarnaast kun je door het volgen van teveel specialisatie uren het trainingsproces verstoren waardoor je minder hard vooruit gaat dan als je er één tegelijk zou doen. Tot slot kan het er voor zorgen dat je blessures in de hand werkt en langere tijd niet kunt trainen. Het resultaat daarvan is dat je in plaats van vooruit alleen maar achteruit gaat.

Wat je het beste kunt doen is consistent voor een aantal weken één van de specialisatie uren volgen. Kies je grootste zwakke schakel in je algemene fitheid en ga je daar de aankomende weken op toe leggen. Als je eenmaal significant vooruit bent gegaan op dat gebied kun je een ander aandachtspunt kiezen. Op die manier bereik je het snelst het meeste resultaat. ROMWOD is de enige die je zonder problemen kunt combineren met andere specialisatie lessen. Extra werken aan je flexibiliteit is voor de meeste nooit een slecht idee (dat geldt ook voor mij). De coaches zijn altijd bereid om je te helpen een goede keuze te maken. Laat het ons weten als je vragen hebt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.