10 augustus 2016: Zijn wij gemaakt om te rennen?

Workout of the day (WOD)
20 min AMRAP of:
400m Run
21 Deadlifts, 102,5kg/70kg

Challenge of the month – Augustus
Work on your weaknesses!
* Elke minuut dat je aan een weakness werkt is één punt. Het doel is om met de hele box zoveel mogelijk punten te scoren en onze weaknesses te verslaan.

Vandaag staat er rennen op het programma. Ik weet zeker dat sommige van jullie nu een gat in de lucht springen, andere hebben zich bij het zien van het woord “run” meteen uitgeschreven. Alhoewel de kans aanwezig is dat je in de regen moet hardlopen vandaag zou ik je toch aanraden om te komen. Een paar dagen geleden las ik een artikel van Chris Hinshaw (bedenker van de CrossFit Aerobic Capacity Trainer Course en coach van meerdere CrossFit Games atleten) over de voordelen van extra hardlopen om je algemene fitheid te verbeteren. Mensen die zijn programma volgde naast CrossFit merkte onder andere dat zij ook beter werden in wallball shots, box jumps en roeien. Kortom, hardlopen kan je helpen om meer werk te verzetten in een kortere tijd.

Maar zijn wij eigenlijk wel gemaakt om te rennen? Zijn er niet veel mensen die daardoor geblesseerd raken? Die vragen beantwoord Christopher McDougall in zijn TED Talk, “Are we born to run?”. Klik op “lees meer” om die video te zien. Als je graag ook extra wilt werken aan hardlopen en de juiste techniek wilt leren, kom dan eens naar een endurance les op zaterdag ochtend. Slechter zou je er zeker weten niet van worden. Haal het uit je hoofd om je vandaag uit te schrijven en zet weer een stap dichterbij een fittere versie van jezelf.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.