1 februari 2018: NO SH#T Thursday Meal – Coconut Stew
Workout of the day (WOD)
For time:
100 Double-unders
25 Air squats
75 Double-unders
50 Air squats
50 Double-unders
75 Air squats
25 Double-unders
100 Air squats
Challenge of the month – Februari
Zoveel mogelijk inschrijvingen voor de Open
Benodigdheden:
Voor het kruidenmengsel:
- 1/4 cup verse sinaasappelsap
- 1 tbs paprikapoeder
- 1 tsp gemalen komijn
- 1 tsp gemalen koriander
- 1 tsp gemalen kurkuma
- 1/4 tsp cayennepeper
Voor de stew:
- 3 tbs kokosolie
- 1 grote ui, in blokjes gesneden
- stukje gember (5x5cm), geschild en kleingesneden
- 8 tenen knoflook
- 1 blikje blokjes tomaat
- 1/2 cup ongezoete kokosmelk
- 2 cups kippenbouillon
- 500 gr zoete aardappel, gesneden in kleine blokjes
- 1 kg kippendijen, in kleine stukjes
- zout en peper
Voor garnering:
- cashewnoten
- ongezoete kokosvlokken
Bereiding:
- Mix alle ingrediënten van het kruidenmengsel samen en zet het apart.
- Verwarm in een grote hapjespan 2 tbs kokosolie. Voeg de uien hieraan toe, tot ze zacht worden. Voeg dan de gember en knoflook toe en bak dit samen nog 2 minuten. Voeg dan vervolgens het kruidenmengsel toe en roer het nog 1 minuutje door.
- Voeg vervolgens het blikje tomatenblokjes samen met de kokosmelk toe. Roer dit geheel nu af en toe door voor 2-3 minuten. Voeg dan de kippenbouillon en een 1/2 tsp zout toe. Laat dit geheel 10 minuten staan, op middelhoog vuur (het mag net niet koken).
- Daarna mogen de zoete aardappelen erbij. Laat deze ongeveer 20 minuten garen. Proef daarna of de stew niet te flauw is, zo ja kan je er nog wat peper en zout bij doen.
- Ondertussen kan je een andere pan verwarmen met 1 tbs kokosolie. Bak hier de kip in tot deze gaar is. Vervolgens kan je deze toevoegen aan de stew.
- Je kan deze stew dan vervolgens serveren met een beetje rijst en de garnering.
- Enjoy!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!