2 februari 2018: Alles wat je moet weten over de CrossFit Games Open 2018

Workout of the day (WOD)
10 rounds for time of:
200m Run
10 Dumbbell clean and jerks, 15kg/10kg

Challenge of the month – Februari
Met de hele box:
Zoveel mogelijk deelnemers aan de CrossFit Games Open

De CrossFit Games Open 2018 is twintig dagen van ons verwijderd. In deze blogpost lees je alles wat je moet weten over de aankomende editie van de Open. Ben jij er klaar voor?

Wat is de CrossFit Games Open?
De CrossFit Games Open is de eerste fase van het CrossFit Games seizoen. Vanaf donderdag 22 februari wordt er vijf weken lang elke week een workout bekent gemaakt. Deelnemers hebben tot en met de volgende maandag om de workout te volbrengen. Na het uploaden van je score kun jij zien waar je op leaderboard staat. De beste atleten uit elke regio worden aan het eind van de Open uitgenodigd voor de volgende fase van de competitie: de Regionals.

De volgende fase van de competitie is alleen realistisch als je tot de beste 0,1% van het deelnemersveld behoort. Dat is dan ook niet waarom de meeste mensen meedoen. De Open is een jaarlijks terugkerend moment om je fitheid te meten en te kijken hoeveel progressie je hebt gemaakt. Daarnaast is het vooral vijf weken genieten van de sfeer in de community.

Er is geen grotere CrossFit competitie in de wereld en het is voor iedereen toegankelijk, ongeacht je huidige ervaring binnen de sport. Net als in de box is er een voorgeschreven versie en een geschaalde versie van de workouts. Het is een bijzondere ervaring om mee te doen ook al kun je nog helemaal niets als voorgeschreven.

Hoe geef je jezelf op?
Zoals je kunt lezen is meedoen de enige optie die je hebt. Je kunt jezelf inschrijven via games.crossfit.com voor $20,00. Als je dat doet geef dan als affiliate aan “Reebok CrossFit Almere”. Na het afronden kun je op social media delen dat je meedoet. Niet vergeten te doen.

Heb je geen creditcard? Geen probleem. Bij de balie kunnen wij je registratie afronden met onze creditcard en kun je contact of met de pin betalen.

Data
Over precies twintig dagen is de live announcement van de eerste workout. Bij ons in de box worden er diverse momenten georganiseerd om de workouts elke week te kunnen doen.

Op vrijdagavond beginnen wij om 20:00 uur. Daardoor begint de laatste les om 19:00 uur en is er geen open gym die avond. Op zaterdagochtend wordt er gestart om 10:30 uur en komen de anderen lessen te vervallen. Op zondagochtend beginnen wij ook om 10:30 uur en zal er alleen om 9:30 uur yoga aan vooraf gaan.

Via het inschrijfsysteem kun je wekelijks voor donderdag aangeven welke dag je voorkeur heeft. Op basis daarvan gaan wij op vrijdag overdag een heat indeling maken voor alle dagen. Die wordt dan zo spoedig mogelijk bekend gemaakt in de Facebook groep.

Kan je niet op één van deze momenten? Overleg dit dan met ons en ga zelf alvast op zoek naar iemand die jou kan judgen tijdens de workouts.

De workouts vinden plaats in volgende weken:
Week 1 – 22 februari tot en met 26 februari
Week 2 – 1 maart tot en met 5 maart
Week 3 – 8 maart tot en met 12 maart
Week 4 – 15 maart tot en met 19 maart
Week 5 – 22 maart tot en met 26 maart

Afsluiting
Net als vorig jaar maken wij er dit jaar aan het eind weer een feestje van. Om het seizoen af te sluiten organiseren wij op de zondag van de vijfde week weer een hotdogs & donuts party. Als iedereen de workout heeft gedaan zorgen wij voor het heerlijke eten. Dat heb je wel verdiend na deze vijf weken. Meer informatie over deze party komt snel maar hou de datum alvast vrij in je agenda!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.