19 februari 2015: NO SH#T Thursday Meal – Slowcooker Madness

Workout of the day (WOD)
“CrossFit Games Open 13.2″
10 min AMRAP of:
5 Shoulder to overhead, 52,5kg/35kg
10 Deadlifts, 52,5kg/35kg
15 Box jumps, 24″/20”

Challenge of the week – week 8
For time:
50 Burpees

De lifestyle as RX’d challenge is inmiddels meer dan twee weken onderweg. De eerste resultaten zijn zichtbaar bij de deelnemers en de prestaties beginnen te verbeteren. Zoals jullie vorige week konden lezen ben ik een grote fan van Paleo Nick. De website staat niet alleen vol met recepten. Hij heeft ook praktische tips over hoe je het beste maaltijden vooraf kunt bereiden, wat te doen als je op reis bent en hoe je verschillende keuken tools in je voordeel kunt gebruiken.

Zo gebruikt hij bijvoorbeeld een slowcooker om meerdere maaltijden voor de rest van de week klaar te maken. Na het zien van een aantal video’s heb ik besloten om zelf ook een slow cooker aan te schaffen. Ze zijn zeer eenvoudig in gebruik. Je snijdt je groente in stukken en kruid een groot stuk vlees. Daarna gooi je alles in je slow cooker voor een paar uur. Als je thuis komt of s’ochtends wakker wordt staat er een heerlijke maaltijd op je te wachten. Wat er over blijft kun je gemakkelijk in bakjes bewaren en invriezen. Zo kun je er weer een paar dagen tegenaan. Mijn slow cooker is gisteren binnen gekomen en het eerste recept dat ik ga uitproberen deel ik vandaag met jullie. Geniet ervan en laat mij weten hoe het bij jou is gegaan!

Benodigdheden:

  • 1,5kg stoofvlees, gesneden in grote blokjes
  • 350gr ui, gesneden
  • 600gr bleekselderij, gesneden
  • 375gr winterpeen, gesneden
  • 800gr tomatensaus
  • 225gr jalapeno pepers, gesneden
  • 700gr zoete aardappel, gesneden in grote blokjes
  • 3 eetlepels zout
  • 1/2 eetlepel peper
  • 1 handje verse peterselie
  • 3 1/2 eetlepel olijfolie
  • 3 laurierbladen

Bereiding:

  • Mix alle ingrediënten, behalve de laurierbladen, in een grote kom.
  • Voeg het nu toe aan je slow cooker (het past precies in een 5,7L slow cooker) en doe de laurierbladen aan de zijkant erbij.
  • Zet de slow cooker op de hoogste stand voor 6 uur of op de laagste stand voor 10-12 uur.
  • Enjoy!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.