25 mei 2017: NO SH#T Thursday Meal – Biefstukspiezen

Workout of the day (WOD)
Snatch 1-1-1-1-1-1-1

Challenge of the month – Mei
Met de hele box:
50.000 Push-ups

Jullie hebben vast gemerkt dat het zonnetje buiten al een paar dagen aan het stralen is en dat blijft gelukkig nog even zo. Dit weekend kan dus mooi de barbecue weer uit de schuur en is het tijd voor een gezellig bbq feestje. Met deze biefstukspiezen kan er op de barbecue maar weinig mis gaan, tenzij je ze laat aanbranden natuurlijk.

Benodigdheden:

  • 4 el olijfolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 2 rode paprika’s (in reepjes)
  • 1 schaal kleine tomaten (in partjes)
  • 1 bakje verse barbecuekruidenmix (20 gr) (Albert Heijn)
  • 2 tl grof zeezout
  • 2 tl paprikapoeder
  • 300 gr biefstukpuntjes

Bereiding:

  • Verhit 3 el olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de paprika en tomaat toe en zet het vuur middelhoog. Voeg de blaadjes van de oregano uit de kruidenmix toe en laat 10 min. stoven. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Haal van de rest van de kruiden de blaadjes los. Maak met het zeezout en de paprikapoeder in de vijzel of met de staafmixer fijn tot een rub (droge marinade). Meng de rest van de olie erdoor. Wrijf het vlees in met de rub en rijg aan de satéprikkers.
  • Verhit de grillpan of steek de barbecue aan. Gril de spiesen 5 min., zodat ze mooi rosé zijn vanbinnen. Schep de paprika op 4 borden en leg op elk bord een spies.
  • Enjoy!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.