30 januari 2014: Recept – Makkelijke frittata’s voor onderweg
Workout of the day (WOD)
Techniek dag
* Vrije keuze om aan een techniek of skill te werken
Challenge of the week – week 5
2 min. AMRAP of:
Dumbbell Ground to Overhead, 20kg/12.5kg
Eén van mijn favoriete gerechten om mee te nemen naar de box, school of andere tripjes buiten de deur zijn frittata’s. Ze zijn makkelijke te maken, behouden lang hun smaak en zijn prima in kleine porties te verdelen. Vandaag delen wij een recept met jullie om ze zelf te maken. Geniet ervan en je maakt het jezelf een stuk eenvoudiger om gezond te blijven eten.
Benodigdheden:
- 150 gram rundergehakt
- 150 gram verse broccoli, gesneden in kleine stukjes
- 4 grote eieren
- 2 eetlepels kokosnootmelk
- 1 theelepel zout
- Verse peper
Bereiding:
- Plaats het gehakt in een koekenpan samen met wat peper en zout.
- Als het gaar is, voeg dan de broccoli reepjes toe.
- Doe de eieren, kokosnootmelk, zout en peper in de kom en mix alles goed door elkaar.
- Kook alles tot het gaar is en voeg dan het eimengsel toe aan de pan.
- Roer niet en wacht tot de bodem van de frittata gebakken is.
- Zet het geheel vervolgens in de oven (180 graden Celsius) voor ongeveer 10-15 minuten.
- Wacht twee minuten en snij de frittata dan in stukken.
- Enjoy!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!