16 februari 2017: NO SH#T Thursday Meal – Chicken Meatballs
Workout of the day (WOD)
42-30 and 18 reps for time of:
Cal Row
Dumbbell thrusters, 15kg/10kg
Toes-to-bar
Wallball shots, 20lbs/14lbs
Box jumps, 24”/20”
* In teams van twee.
Challenge of the month – Februari
Met de hele box:
Zoveel mogelijk burpees
Veel gehaktballen lijken paleo, maar vaak zit er in voorverpakte gehaktballen meel verwerkt die niet paleo is. Als je dus geheel zeker wilt zijn, haal dan je gehakt bij de slager en maak ze helemaal zelf. Deze gehaktballen zijn van kip- of kalkoengehakt, maar je kan ze vast ook met rundergehakt maken als je dat liever hebt. Voor de marinara saus moet je even goed op de ingrediënten op de verpakking letten. Er staan in het schap een aantal tomatensausen die geheel paleo zijn, maar dan moet je dus wel net de goede hebben. Anders zou je deze saus ook heel makkelijk zelf kunnen maken of een gewone naturel tomatensaus gebruiken.
Benodigdheden:
- 700 gr kip- of kalkoengehakt
- 1 ei, geklopt
- 1/4 cup amandelmeel
- 1 teen knoflook, geperst
- 1 tsp. basilicum (gedroogd)
- 1 tsp. oregano (gedroogd)
- verse basilicum
- 2-3 cups marinara saus
- Kokosolie om in te bakken
- Peper en zout naar smaak
Bereiding:
- Meng in een kom de kip- of kalkoengehakt met het ei, amandelmeel, knoflook, gedroogde basilicum, oregano en peper en zout.
- Maak er vervolgens gehaktballetjes van met je handen. (als het erg blijft plakken, kan je een beetje olie op je handen smeren)
- Verwarm een pan met wat kokosolie.
- Bak de balletjes aan elke kant 1-2 min bruin.
- Verlaag het vuur en doe de marinara saus over de balletjes heen.
- Bedek de pan en laat het zachtjes bakken tot de gehaktballen helemaal gaar zijn.
- Serveer met wat verse basilicum.
- Enjoy!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!