20 oktober 2016: NO SH#T Thursday Meal – Prosciutto-wrapped Peaches
Workout of the day (WOD)
3 rounds for time of:
30 Wallball shots, 20lbs/14lbs
30 Sumo deadlift high pull, 35kg/25kg
30 Box jumps, 20”
30 Push press, 35kg/25kg
30 Cal row
Challenge of the month – Oktober
Met de hele box:
Zoveel mogelijk meters sandbag carry
Dit gerecht kan je gebruiken als voorgerecht, snack, ontbijt, wat je maar wilt en het duurt ook maar 10 minuten om het klaar te maken. Dit gerecht wordt in Italië vaak in de zomer als voorgerecht gebruikt (heb ik ook alleen maar gelezen hoor), maar eigenlijk kan je het thuis voor veel goedkoper net zo goed zelf maken. Je kan het op een bedje van sla leggen zodat je een soort salade hebt, maar je kan het ook gewoon zonder iets lekker weg snacken.
Benodigdheden:
- 2 cups waterkers (dunne stammetjes met blaadjes) of rucola (of sla naar keuze)
- 1 rijpe perzik
- 6 dunne plakjes prosciutto
- 1 tsp ghee
- 1 tbsp olijfolie
- 2 tsp balsamico azijn
- 1 tbsp pistache nootjes
- zwarte peper
Bereiding:
- Was je waterkers of ander soort sla goed af en leg het op een bord.
- Snij de perzik doormidden, haal de pit eruit en verdeel elke helft in 3 stukjes zodat je 6 partjes hebt. Doe om elk partje een plakje ham en zorg ervoor dat dit goed strak eromheen zit.
- Verwarm een pan op middelhoog vuur en doe de ghee in de pan. Als de pan heet is bak dan de perzik partjes aan elke kant ongeveer 1 minuut of tot het een beetje bruin is. Als beide kanten bruin zijn, bak dan de partjes nog 30-60 seconde op de kant van de schil.
- Haal vervolgens de partjes uit de pan en serveer ze op de sla.
- Verkruimel de pistachenootjes en verdeel ze over de 6 partjes.
- Doe vervolgens naar smaak nog een beetje olijfolie, zwarte peper en balsamico azijn over alles heen.
- Enjoy!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!