9 juli 2015: NO SH#T Thursday Meal – Een nieuw slow cooker gerecht

Workout of the day (WOD)
20 min AMRAP of:
5 Thrusters, 42,5kg/30kg
7 Hang power cleans, 42,5kg/30kg
10 Sumo deadlift high pull, 42,5kg/30kg

Challenge of the month – Juli
Zoveel mogelijk ring dips
* Scaling: push-ups

Pak je slow cooker er maar weer bij. Een paar maanden geleden schreef ik hoe fantastisch mijn nieuwe keuken aanwinst is. Je kunt er grote maaltijden in klaar maken. Na wat voorbereidend werk zet je de slow cooker een paar uur aan en daarna kun je heerlijk eten voor een paar dagen. Het is zo simpel, letterlijk iedereen kan het doen. Doordat Channa en ik nu wat vaker in de box zijn besloten wij de slow cooker weer eens tevoorschijn te halen. Afgelopen weekend gingen wij samen druk opzoek naar nieuwe recepten. Eén van de recepten die wij wilden uitproberen was een combinatie van runderlappen met wortelen, aardappelen en champignons. Het leek ons wel wat. Het gerecht is uiteindelijk zo goed in de smaak gevallen dat wij hem vandaag met jullie delen op onze blog. Je maakt in één keer 6-8 porties klaar, dus je kunt er even mee vooruit.

Benodigdheden:

  • 1,5kg runderlappen
  • 500gr wortelen, geschild en in grote stukken gesneden
  • 1 kilo aardappelen, geschild en in grote stukken gesneden
  • 1 ui, geschild en gesneden
  • 250gr champignons, gesneden in grote stukken
  • 250ml runderbouillon
  • 1 eetlepel maizena
  • 2 eetlepels vleeskruiden
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 1 eetlepel gedroogde rozemarijn

Bereiding:

  • Mix alle kruiden met elkaar in één grote kom.
  • Besprenkel de runderlappen met wat olijfolie en strooi ongeveer 1/3 van de kruidenmix over de runderlappen heen.
  • Bak de runderlappen kort aan beide kanten in een grote pan.
  • Leg de runderlappen in de slowcooker.
  • Voeg nu alle groenten toe aan een grote kom en besprenkel het geheel met wat olijfolie en de rest van de kruidenmix.
  • Saute de groenten voor vijf minuten in dezelfde pan waar je het vlees in hebt gebakken.
  • Voeg de groenten nu toe aan de slow cooker samen met de runderbouillon.
  • Zet de slow cooker aan voor negen uur op de lage stand.
  • Enjoy!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.