15 februari 2018: NO SH#T Thursday Meal – Bloemkoolpuree & Spruitjes
Workout of the day (WOD)
Bench press 1-1-1-1-1-2-2-2-3-3-5
Challenge of the month – Februari
Met de hele box:
Zoveel mogelijk deelnemers aan de CrossFit Games Open
Benodigdheden:
Voor de bloemkoolpuree:
- 1 bloemkool
- 150 gr cashewnoten
- 400 ml amandelmelk
- 1 laurierblaadje
- snufje Keltisch zeezout
Voor de spruitjes:
- 1 el olijfolie
- 1 teen knoflook
- 500 gr spruiten
- 1 tl paprikapoeder mild
- Zwarte peper en Keltisch zeezout
- 1 el appel cider azijn
Ter garnering:
- handje rauwe hazelnoten
- 6 el granaatappelpitjes
Bereiding:
- Snijd de bloemkool in roosjes. Doe deze vervolgens samen met de cashewnoten, amandelmelk en het laurierblaadje in een ruime pan. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer een kwartiertje doorkoken (afhankelijk van het formaat van jouw roosjes).
- Verwijder als de bloemkool gaar is het laurierblaadje uit de pan, en pureer de rest tot een gladde bloemkoolpuree. Breng op smaak met Keltisch zeezout.
- Maak ondertussen de spruiten schoon en verwijder de buitenste blaadjes. Snij de spruitjes in dunne schijfjes of gebruik een grove schaaf.
- Verwarm een ruime koekenpan of wok op het vuur en voeg de olijfolie toe. Pers de teen knoflook uit boven de pan en laat even kort bakken. Voeg dan de paprikapoeder toe en roer even goed door. Voeg dan de spruiten toe samen met een scheutje water. Bak ongeveer 5 minuten, tot de spruitjes goed zacht zijn geworden. Voeg dan de appel cider azijn, zout en peper toe en bak nog even kort.
- Hak de hazelnoten grof en bak ze even kort in de koekenpan totdat ze lekker gaan ruiken.
- Serveer de bloemkoolpuree dan met de geschaafde spruitjes, hazelnoten en granaatappelpitjes.
- Enjoy!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!