16 februari 2018: Pleidooi voor de beste CrossFit schoen ooit

Workout of the day (WOD)
“CrossFit Games Open 14.2”
Every 3 minutes for as long as possible complete:
From 0:00-3:00
2 rounds of:
10 Overhead squats, 43kg/30kg
10 Chest-to-bar pull-ups
From 3:00-6:00
2 rounds of:
12 Overhead squats, 43kg/30kg
12 Chest-to-bar pull-ups
From 6:00-9:00
2 rounds of:
14 Overhead squats, 43kg/30kg
14 Chest-to-bar pull-ups
* Follow the same pattern until you fail to complete both rounds.

Challenge of the month – Februari
Met de hele box:
Zoveel mogelijk deelnemers aan de CrossFit Games Open

Een uitgebreide review over de nieuwste CrossFit schoen van Reebok, namelijk de nano 8. Geschreven door niemand minder dan coach Sophie!

Nee, echt serieus. De ontlangs door Reebok gelanceerde Nano 8 van Reebok is gewoon mega awesome! Sinds ik ben begonnen met CrossFit heb ik elke generatie van Nano’s meegemaakt. Mijn eerste paar kochte ik voor NZD$220, de baby-blauwe Nano 1. Dat was in 2013. Sinsdien heeft Reebok minstens om het jaar een nieuw model uitgebracht.

De uitdaging om de ‚perfecte‘ schoen te designen ligt natuurlijk aan de hoge eisen van CrossFit: Je moet erop goed kunnen squatten, liften, rennen, rennen in de regen, springen, klimmen. Ze moeten stevig en plat zijn voor cleans en overhead squats, maar ook flexibel en dempend voor lange afstanden lopen.

In het verleden hebben de oudere generatie wel iets gemist. Bij de Nano 8 is dat anders. Het gedeelte om de tenen is veel zachter dan bij de Nano 7, niet zo breed als bij de Nano weave, hij bestaat niet uit zo’n dikke stof als de Nano 6 en heeft een zachte en mooie tong (het tegen overgestelde van de Nano 5). Kortom, het Reebok design team heeft veel moeite gedaan om de probleempjes van verleden op te lossen.

Het stuk om de hielen is het beste. Voor de eerste keer bestaat hij uit twee delen, een zachter inlay aan de binnenkant en een hardere schaal daar omheen. Hij lijkt heel erg op de Nano 7 maar dat stukje stamt van de Grace schoenen. Daardoor zit de schoen net als gegoten.

Aan de binnenkant is de zool licht gestructureerd, super handig voor rope climbs. Bij deze versie missen we wel een extra glad stukje bij de hiel voor het efficiente langs-de-muur glijden bij de handstand push-up.

Er zijn nog niet zo veel kleuren beschikbaar, wit en zwart voor dames en heren, een schitterende blauwe versie voor mannen en lichtgrijze voor vrouwen. Voor de liefhebber biedt Reebok nog de Valentijnsdag versie aan (rood). Ik denk dat er in de toekomst zeker nog meer kleuren komen. Wat nog een groot plus punt is: Reebok brengt de klassieke en stoere gum sole terug- zeker iets waar we allemaal blij mee zijn!

Trouwens de schoen is true to size, dus als je altijd een 40.5 had dan moet je nu zeker weer 40.5 bestellen. Als je nog nooit Nano’s hebt gekocht, kan je je normale maat aanhouden. Perfect.

Even een grappig verhaal: Samuel en Wieke hadden allebei onafhankelijk van elkaar dezelfde schoen gedesigned. Jullie hebben blijkbaar dezelfde goede smaak boys!

PS: Ik word niet door Reebok betaald en ook heb ik geen aandelen in het bedrijf. Ik vind het gewoon een freaking goede schoen!

Samenvatting
Pluspunten

  • True to size
  • Super flexibel
  • Past als gegoten
  • Mooi design
  • Een echte all-round schoen

Minpunten

  • Wit wordt snel vies
  • Nog niet zo veel kleuren
  • Ik heb er nog niet geprobeerd om op te rennen, dus ik ben benieuwd hoe dat gaat voelen!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.