9 juni 2016: NO SH#T Thursday Meal – Witlof ala Vincent

Workout of the day (WOD)
10 min AMRAP of:
12 Toes-to-bar
8 Handstand push-ups
4 Deadlifts, 140kg/100kg

Challenge of the month – Juni
Met de hele box:
Max plank hold (aantal seconden = score)

Vorige week kreeg ik weer een recept binnen van Vincent van Dierendonck. Hij had iets uitgeprobeerd en wilde dat weer graag met jullie delen. Hij kookt graag, dus als je eens wat meer tips wilt over lekkere recepten kan je altijd bij hem terecht. Het recept is niet geheel paleo, maar als je de kaas weg laat is dat het wel. Ook al denkt Vincent dat het zonder kaas waarschijnlijk lang niet zo lekker is!

Benodigdheden:

  • 500 gr gehakt
  • rood pepertje
  • paar blikjes tomatenpuree (naar smaak)
  • italiaanse kruiden of groene pesto
  • beetje zout
  • 10 stronken witlof
  • plakjes kaas

Bereiding:

  • Bak het gehakt met wat kruiden en het rode pepertje. Bak het niet helemaal droog, het mag nog best een beetje rood zien.
  • Doe nu de tomatenpuree en wat italiaanse kruiden of pesto bij en als het nodig is nog een beetje zout.
  • Snij de witlof in de lengte doormidden en kook ze zo’n 10 minuten tot ze vrijwel gaar zijn.
  • Giet ze af, leg ze op een houten plank en druk ze met een vork flink plat.
  • Vet nu een ovenschaal in met kokosolie.
  • Begin de schaal te vullen met een dun laagje gehakt. Daar overheen wat plakjes kaas, dan een laag witlof, dan weer gehakt en zo verder tot alles op is. Eindig bovenop met gehakt en kaas.
  • Stop het nu in de oven op 180 graden en het is klaar als de kaas mooi goudbruin is.
  • Voorzichtig op de borden scheppen, want het valt snel uit elkaar.
  • Enjoy!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.