9 augustus 2017: Terugblik op de CrossFit Games 2017

Workout of the day (WOD)
15 min AMRAP of:
15 Handstand push-ups
15/12 Calorie Row
50 Double-unders

Challenge of the month – Augustus
Met de hele box:
Zoveel mogelijk minuten in de bodem van de squat

Het begon allemaal met de CrossFit Games Open eind februari. Van de honderduizenden deelnemers gingen er tientallen atleten naar de Regionals toe om een ticket te verdienen naar Madison, Wisconsin. Vorige week was daar de ontknoping van het CrossFit Games seizoen van dit jaar.

In het Alliant Energy Center namen de beste atleten uit de hele wereld het tegen elkaar op. Verdeeld over vier dagen moesten zij meerdere workouts doen waarin hun algemene fitheid op de proef werd gesteld. Het was wederom ongelofelijk om de atleten aan het werk te zien. Wat deze mensen kunnen is niet normaal.

Bij de mannen wist Mathew Fraser aan het langste eind te trekken. De competitie was vorig jaar vooral spannend bij de vrouwen. Dit jaar wist daar Tia-Clair Toomey er met de titel vandoor te gaan. De twee atleten mogen zich dit hele jaar “the fittest on earth” noemen. De teams vochten om de affiliate cup. Die gaat dit jaar naar Wasatch CrossFit. Een overzicht van het gehele leaderboard kun je terug vinden op de website van de CrossFit Games. Je kunt daar ook alle actie nog eens terug kijken.

Nu het seizoen erop zit blikken wij vooruit op wat er gaat komen. De eerste competitie die er voor ons op het programma staat is de Lowlands Throwdown. Een uitdaging waarin je kunt kijken hoe fit je bent in vergelijking met een jaar geleden. Als het de eerste keer is dat je mee gaat doen is het een mooie kans om te ervaren hoe het is om jezelf op de proef te stellen. Kijk voor meer informatie over de competitie op hun website.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.