8 maart 2016: Members Spotlight – John

Workout of the day (WOD)
A.
Overhead squat 3-3-3

B.
8 min AMRAP of:
3 Overhead squats, 60kg/42,5kg
3 Handstand push-ups
6 Overhead squats, 60kg/42,5kg
6 Handstand push-ups
9 …
9 …
* Voeg elke ronde drie herhalingen toe aan beide oefeningen.

Challenge of the month – Maart
Met de hele box:
30.000 Lunges (Overhead, Front, Walking, etc.)

Momenteel moeten wij hem al een tijdje missen in de box. Eerst een blessure, dan een griepje en nu is hij op wintersport de bergen aan het afscheuren. Normaal kun je John dagelijks in de box vinden. Met name in de ochtend is hij een vertrouwd gezicht. Deze masters atleet gaat geen uitdaging uit de weg en doet regelmatig mee aan competities. Naast zijn passie voor CrossFit houdt hij enorm van kitesurfen. De ene na de andere trip staat op het programma. Lees vandaag wat hem nog meer bezighoudt buiten de box. 

 1. Wat doe je voor werk en/of studie?
  Ik ben ambtenaar.
 2. Waar ben je geboren en opgegroeid?
  Ik ben in het mooie Amsterdam geboren en heb tot en met mijn 26ste in Amsterdam-Oost op de hoek van de Dappermarkt gewoond. Mooiste tijd ever gehad daar. Nu woon ik al 20 jaar in Almere.
 3. Wat is je gezinssamenstelling? (man/vrouw/kinderen/huisdieren)
  Ik woon samen met mijn meissie en onze dochter van 13.
 4. Wat deed je voor sport voordat je begon met CrossFit?
  Eigenlijk van alles gedaan. Onder andere ijshockey, verschillende vechtkunsten, dansen, parachutespringen en natuurlijk het traditionele fitness/krachttraining.
 5. Hoe ben je terecht gekomen bij Reebok CrossFit Almere?
  Aangezien ik fitness/krachttraining al jaren zat was en op zoek was naar iets wat ik weer echt leuk zou gaan vinden, ben ik via het internet bij onze box terecht gekomen. De bedoeling was dat ik 2x per week een beetje zou gaan CrossFitten en de rest van de week zou blijven fitnessen. Na de beginnerslessen in de box te hebben gevolgd is daarvan echter niets terecht gekomen en heb ik per direct mijn abonnement bij de sportschool opgezegd. Nu ben ik vrijwel iedere dag (behalve zaterdag) te vinden in de box. Maar verder is het geen verslaving hoor.
 6. Wat is je favoriete CrossFit beweging?
  Iedereen zou denken dat het iets met bodyweight-movements is, maar eigenlijk is mijn meest favoriete beweging de squat snatch. Ik kan er echt helemaal niks van (mede door mijn overhead-mobility en mijn uiterst beroerde techniek), maar vind dit veruit de mooiste beweging die er is binnen het CrossFit.
 7. Wat is je minst favoriete CrossFit beweging?
  Makkie, met stipt op één, de thruster!!!!!!
 8. Op welke muziek doe je het liefst een workout?
  Zolang het geen hardcore house is, vind ik alles best.
 9. Wat zijn andere hobby’s naast CrossFit?
  Grootste hobby is kitesurfen. Dit doe ik het liefst zou vaak mogelijk, het hele jaar door. Al jaren een hele dikke, vette verslaving. Ook ben ik gek op (kitesurf)vakanties, snowboarden, winkelen met mijn meiden en lekker uit eten gaan.
 10. Wat is je lievelingseten?
  Japans en Thai’s.
 11. Noem één woord hoe anderen jou beschrijven…
  Levensgenieter.
 12. Noem één ding waar je absoluut niet zonder kan…
  Mijn dochter!!!!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.