8 december 2016: NO SH#T Thursday Meal – Stamppot op z’n Suzans!

Workout of the day (WOD)
2 rounds for time of:
75 Double-unders
50 Push-ups
25 Power cleans, 42,5kg/30kg

Challenge of the month – December
Met de hele box:
Zoveel mogelijk meters roeien

Deze week een stamppot recept van Suzan. Hij is niet helemaal paleo, maar zij was erg enthousiast over dit recept dus ik moet hem wel met jullie delen! Heb je ook een recept uitgeprobeerd en viel het goed in de smaak? Mail hem dan naar mij: j.nieborg@reebokcrossfitalmere.nl, zodat we hem ook met de rest van de community kunnen delen!

Benodigdheden:

  • 250 g jonge bladspinazie
  • 200 g zwarte bonen uit blik
  • 1 kg zoete aardappelen
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 2 rode uien (gesnipperd)
  • 2 tenen knoflook (fijngehakt)
  • 200 g roquefort

Bereiding:

  • Was de spinazie indien nodig.
  • Laat de bonen uitlekken.
  • Schil de aardappelen en snijd in grote stukken.
  • Kook de aardappelen in 15 min. gaar in ruim water met zout. Giet af en stamp ze met een aardappelstamper tot een grove puree.
  • Verhit intussen de olie in een grote koekenpan. Fruit de ui en de knoflook 5 min. tot ze zacht zijn. Doe de bonen erbij en warm enkele min. mee. Voeg de spinazie toe en laat in 3 min. slinken.
  • Meng het bonenmengsel door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en zout.
  • Schep op vier borden en verdeel de roquefort erover.
  • Enjoy!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.