8 december 2015: Recap CrossFit Invitational

Workout of the day (WOD)
10 min AMRAP of:
5 Overhead squats, 60kg/42,5kg
10 Chest-to-bar pull-ups
20 Double-unders

Challenge of the month – December
Met de hele box:
25.000 Burpees

Zaterdag 05-12 was het dan eindelijk zover. Om 05:30 verzamelden wij ons met zeven slaperige hoofdjes bij de box. Nog even wachten op taxi Marcel en dan op naar schiphol. Eenmaal aangekomen op schiphol snel op zoek naar koffie en een lekker ontbijtje zodat we allemaal een beetje in leven kwamen. Toen op naar de gate! Om 07:00 gingen we boarden en om 07:30 vertrokken we dan naar het zonnige Madrid. Een paar dutjes, handstands en burpees later landde we dan veilig in Madrid.

Robert had al uitgezocht hoe we met de metro naar ons appartement moesten, dus na een half uurtje waren we al aangekomen bij ons appartement op het Plaza Mayor die we via airbnb hadden geboekt. We moesten nog wachten op de sleutel, dus gingen we eerst ergens iets ontbijten. Na een lekker eitje met bacon, en voor sommige een hamburger, konden we ons appartement in. Een mooi, simpel, ruim appartement met uitzicht op het Plaza Mayor. We hadden twee kleine franse balkonnetjes, waarop we heerlijk van het zonnetje konden genieten.

Na ons geïnstalleerd te hebben, vonden wij dames het toch wel tijd worden om te gaan shoppen. Van tevoren natuurlijk al uitgezocht waar alle favoriete winkels zitten, dus zo konden we alle straten afstruinen. In de namiddag nog een lekker terrasje gepakt en toen weer terug naar het appartement. We waren allemaal al vanaf een uur of 04:00 wakker, dus een namiddagdutje konden we allemaal wel gebruiken. Stiekem allemaal in bed gekropen en om 19:30 ons maar eens klaar gemaakt om ergens wat te gaan eten. Na een heerlijke paella en wat glaasjes sangria zijn we weer ons bedje ingekropen om te gaan slapen.

Rond een uur of 9 werd iedereen een beetje wakker en zijn we ons rustig aan gaan klaarmaken om ergens een ontbijtje te scoren. Robert kwam vandaag ook aan, dus konden we mooi na het ontbijt hem opvangen in het centrum, zijn spullen in het appartement droppen en opzoek gaan naar een taxi om naar de CrossFit Invitational te gaan.

Eenmaal daar aangekomen en in een lange rij te hebben gestaan om naar binnen te komen, was het dan bijna tijd om de grootste toppers in actie te zien. Om 15:00 gingen de deuren naar de tribunes open en om 16:00 begon de eerste workout. Wat is het toch ontzettend cool om al deze legendes allemaal bij elkaar in één competitie te zien. Van alles wat ze al deden om alleen maar warm te worden en te blijven, zou ik al moe zijn. Wat zijn deze mensen toch ontzettend fit! Vanaf het moment dat ze begonnen tot de laatste seconde van de laatste workout was het een feestje om naar te kijken. Zoveel teamwork, support naar elkaar en een ontzettend levend publiek was het een super event. Wij waren natuurlijk voor Team Europe, en ze hebben zeker hard gestreden, maar helaas hebben zij niet mogen winnen. Team USA ging er dit jaar weer met de winst vandoor, maar ook zij hadden dit zeker verdiend! Als je het hele spektakel nog eens terug wilt kijken, kan dat hier.

De zondag hebben wij afgesloten met een heerlijke burger en milkshake bij “Thank God It’s Friday” en maandagochtend zijn wij weer teruggevlogen naar ons eigen heerlijk Nederlandje. Op naar de CrossFit Invitational 2016. Waar zal het volgend jaar worden gehouden? Wij zijn nu al nieuwsgierig!

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.