11 november 2015: De gouden tip om een betere CrossFit atleet te worden

Workout of the day (WOD)
2 rounds for reps of:
2 min Max Wallball shots, 20lbs/14lbs
2 min Rest
2 min Rope Climbs
2 min Rest
2 min Burpees
2 min Rest
2 min Row (calories)
2 min Rest

Challenge of the month – November
20.000 Pull-ups (Strict, kipping, butterfly of scaled)
* Met de hele box

“Hiding from your weaknesses is a recipe for incapacity and error.” – Greg Glassman, CEO en Founder van CrossFit

“We fail at the margins of our experience.” – Greg Gassman, CEO en Founder van CrossFit

“Cardiorespiratory endurance, stamina, strength, power, speed, flexibility, agility, accuracy, balance, and coordination: you’re as good as your weakest link.” – Greg Gassman, CEO and Founder van CrossFit

Meer dan veertig weekenden per jaar reis ik de hele wereld over om mensen te onderwijzen in CrossFit. Het doel van de CrossFit Level 1 Trainer Course is om deelnemers te introduceren met de CrossFit methodologie en functionele bewegingen. Presentaties over de theorie worden afgewisseld met trainingssessies waarin de focus ligt op het aanleren en het verbeteren van de techniek. Keer op keer is het een groot plezier om de deelnemers te laten zien waar CrossFit voor staat en wat het precies inhoud. Eén van de leukste onderdelen van de cursus is het vertellen over wat “fitness” precies is. Wat is de definitie van fitness? Wie zijn er fit? Hoe meet je het? Misschien wel het allerbelangrijkste, hoe wordt je fit? Als je geïnteresseerd bent in het antwoord op deze vragen raad ik je aan om eens het volgende artikel door te lezen. Je zult versteld staan van de theorie achter het programma dat je volgt. Kwam je hier alleen voor de gouden tip om je fitheid naar het volgende niveau te brengen, klik dan op “lees meer”.

Wat ik steeds vaker zie in de box zijn mensen die bepaalde workouts vermijden. Neem als voorbeeld de afgelopen weken. Twee weken geleden op woensdag was de workout acht keer 400m rennen en op donderdag was één van de onderdelen honderd burpees voor tijd. Het waren de twee stilste trainingsdagen van die week. Daarnaast stond de workout van vorige week maandag iets later online en meteen brak er een kleine paniek aanval uit bij sommige leden. Dat brengt me bij de gouden tip die ik voor iedereen heb als ze een betere CrossFit atleet willen worden: vermijd niet de workouts waar je slecht in bent of geen zin in hebt.

De mensen die niet komen op dagen bij een workout met hardlopen hebben het vaak het meest nodig. Je zelf uitschrijven omdat je honderd burpees “ook thuis kan doen” is een excuus om iets te vermijden waar je geen zin in hebt. De mensen die het toch thuis doen zijn op één hand te tellen. Zelfs als je een blessure hebt kun je nog steeds iedere dag komen trainen. Wij passen het voor je aan zodat je gewoon een goede training hebt. De WOD zou niet moeten bepalen of je aanwezig bent of niet. Ons doel is om je zo fit mogelijk te maken en dat betekent dat we je uit je comfort zone moeten pushen. Als je altijd maar doet waar je goed in bent, wordt je niet algemeen fit. Werk twee keer zo hard aan de domeinen waar je slecht in bent dan die waar je al goed in bent. Ik garandeer je dat je vooruitgang blijft zien. De volgende keer dat je jezelf wilt uitschrijven voor de les hou het grotere doel dan in je achterhoofd: fitter worden. Dat doe je niet door excuses te verzinnen. 3…2…1…GO!!!

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.