7 mei 2015: NO SH#T Thursday Meal – Eiwitten voor dagen

Workout of the day (WOD)
21-15 and 9 reps for time of:
Back squat, 100kg/70kg
Kettlebell swings, 32kg/24kg

Challenge of the month – Mei
Zoveel mogelijk pull-ups

Het is weer tijd om je slowcooker uit de kast te pakken. Een paar maanden geleden schreef ik voor het eerst over een recept waarbij je een slowcooker nodig had. Dit fantastische keukenapparaat is een uitkomst voor iedereen met weinig tijd. Je gooit de ingrediënten in de pan, zet hem aan voor een paar uur en je hebt een heerlijke, voedzame maaltijd op tafel staan. Vandaag heb ik een recept gevonden voor een grote voorraad verrukkelijke eiwitten. Heb je wel eens gehoord van “pulled pork”? Dit klassieke Amerikaanse recept is een aanrader voor de fanatieke sporter omdat het je een flinke dosis bouwstenen geeft om te herstellen van je trainingen. Ik vond hem er zo lekker uitzien dat ik niet kon wachten om hem met jullie te delen. Daarnaast is het erg fijn om de slowcooker te gebruiken omdat het allemaal zo simpel is. Ik ben wederom benieuwd naar jullie ervaringen. Als je al vaker met de slowcooker hebt gekookt, wat is jouw favoriete gerecht met gebruik van het apparaat? 

Benodigdheden:

  • 1 kilo varkenslende of ander varkensbraadvlees
  • 2 eetlepels limoensap
  • 3 eetlepels kokosnootolie
  • 200 gram tomatenpasta of saus
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 1 jalapeno peper, fijn gesneden en zonder pitjes
  • 4 teentjes knoflook, fijn gehakt
  • 2 theelepels chili poeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel tijm
  • 1/2 theelepel cayenne peper
  • 1/2 theelepel paprika poeder

Bereiding:

  • Voeg alle ingrediënten toe aan je slowcooker.
  • Zet de slowcooker op “low” en laat het geheel koken voor vijf uur.
  • Als het gaar is haal je het vlees uit de pan en haal je het met een vork uit elkaar tot fijne reepjes.
  • Enjoy!
2 antwoorden
  1. Vincent
    Vincent zegt:

    Echt goede pulledpork maak je, net als een brisquette en (St Louiscut) spareribs natuurlijk op een echt houtskoolvuur op een temperatuur van 107 gr (225F). Op wedstrijden lopen de garingstijden met rustperiodes op tot wel 12 uur ! Hiervoor zijn de kamado’s de absolute koningen. Merken als Big Green Egg, PrimoGrill, Grilldome en daarnaast mijn persoonlijke favoriet, de Broil King Keg. Een hele uitgave maar een waarvan je nooit spijt zult hebben. Barbecueën in een andere dimensie.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.