7 maart 2017: Wie is jouw favoriet dit jaar?

Workout of the day (WOD)
10 min AMRAP of:
10 Shoulder-to-overhead, 60kg/42,5kg
10 Box jumps, 24”/20”
10 Toes-to-bar

Challenge of the month – Maart
Met de hele box:
Zoveel mogelijk double-unders

Twee gastblogs op rij? Jazeker! Wederom heeft Femke wat tijd gevonden om een blog voor ons te schrijven. Afgelopen vrijdag zorgde zij er met haar score op 17.2 voor dat zij haar plek op het leaderboard in de box verstevigde. Daarmee behoort zij zeker weten tot de fitste vrouwen van de box, maar ook zij weet dat haar scores in het niet vallen bij de echte topatleten in de wereld. In de blog van vandaag verteld zij meer over de favorieten in het aankomende CrossFit Games seizoen. 

Yes, de CrossFit Games Open 2017 zijn van start gegaan! Waarschijnlijk ben je de komende vijf weken vooral je eigen resultaten aan het analyseren. Maar wellicht vind je het ook leuk om je te verdiepen in de wereldwijde resultaten. CrossFit-goeroes Sean Woodland en Tommy Marquez hebben daarom twee filmpjes gemaakt (klik hier en hier) waarin ze ons meenemen in hun analyses. Uiteraard noemen zij de namen van Sara Sigmundsdottir, Katrin Davidsdottir, Tia-Clair Toomey, Kara Webb en Samantha Briggs. Maar ook Brooke Wells, Jamie Greene en Julie Abildgaard worden genoemd. Opmerkelijk is dat Sara Sigmundsdottir bekend heeft gemaakt dit jaar in Southern California mee te doen en niet in Europa. Door deze overstap hebben de Europese dames een grote concurrent minder tijdens The Regionals en maakt Sara dus (bewust of onbewust?) een extra plekje voor een Europese dame in The Games. De dames in Southern California zullen iets minder blij zijn… Want in deze regio zitten een paar hele grote namen die zich uiteraard allemaal graag willen plaatsen voor The Games. In het bijzonder noem ik Rebecca Voigt; zij heeft reeds 9 keer deelgenomen aan The Games en kan zich dit jaar dus voor de 10e keer plaatsen! Diepe buiging!

Bij de heren zijn alle ogen vooral gericht op Mathew Fraser. Mat is werkelijk waar ontketend sinds hij vorig jaar The Games heeft gewonnen. Hij wist 20 van de 27 events in de top 10 te finishen, hij won 6 events en hij had 197 punten voorsprong op de nummer 2, Ben Smith. Ook schreef hij de Dubai Fitness Championship op zijn naam. Terecht dus de Fittest Man on Earth! Maar wie zijn dan zijn concurrenten? De namen van Ben Smith, Patrick Vellner en Brent Fikowski worden wel genoemd maar de analisten denken dat het vooral een ‘Mat-Fraser-show’ gaat worden. Al hopen ze toch ook Dan Bailey weer terug te zien tijdens The Games.

Wij zijn benieuwd. Wie is jouw favoriet dit jaar?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.