7 januari 2016: NO SH#T Thursday Meal – Spruitjes!

Workout of the day (WOD)
A.
Shoulder press 5-5-5

B.
5 rounds for time of:
15 Push press, 42,5kg/30kg
12 Box jumps, 24”/20”

Challenge of the month – Januari
Met de hele box:
30.000 Push-ups

Gister kwam Sandy naar mij toe om te vertellen dat zij een lekker paleo recept had ontdekt. Haar kinderen vinden spruitjes nogal smakeloos, maar zelfs zij vonden ze op deze manier lekker. Het recept is voor 4 personen en het kost maar 30 minuutjes van je tijd. Ik ben zelf ook niet zo dol op spruitjes, maar misschien ga ik zelfs dit recept eens proberen!

Benodigdheden:

  • 2 grote zoete aardappelen
  • 1 ui
  • 500 gr spruiten
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 250 gr gerookte spekblokjes
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 4 eieren, maat M
  • zout en versgemalen peper

Bereiding:

  • Schil en snij de aardappelen in blokjes. Pel en snipper de ui grof. Maak de spruiten schoon en halveer ze (snijd grote exemplaren in vieren). Pel en snijd de knoflook grof.
  • Verhit olie in een grote koekenpan en bak de spekblokjes, aardappelblokjes en ui ongeveer 5-7 minuten. Voeg de spruitjes en de knoflook en komijnpoeder toe en bak nog ongeveer 10 minuten mee. Breng het gehad op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Maak 4 kuiltjes in de pan en tik hier een ei in. Leg de deksel op de pan en laat het nog ongeveer 5 minuten garen, zodat het gestold is. Breng het eitje op smaak met wat versgemalen peper.
  • Enjoy!
1 antwoord
  1. Vincent
    Vincent zegt:

    Hoi,
    Ik zal eens een spreekwoordelijk duit in dit eetzakje doen.
    Voor mensen die niet zo dol op de smaak van spuitjes zijn maar het geheel acceptabel vinden worden door de spek hierbij mijn tipje;
    Kook de spruiten al-dente en stamp ze daarna met wat peper zout en (mocht het iets te dun zijn) wat amandelmeel. Je moet een stevige kneedbare massa hebben.
    Maak (als het iets is afgekoeld) een kleine kroketvorm van de spuitjesmassa en rol dit in plakjes (ontbijt)spek.
    Zet dit voorzichtig met coctailprikkers vast en leg ze op bakpapier in de oven (ong 180 gr)
    Gril het tot het bruin is.

    Zelfde ingrediënten maar omdat de spek nu om de spuitjes zit proef je deze veel meer en voorafgaand aan de smaak van de spruitjes. Maakt een wereld van verschil.
    Het bevat ook nog eens wat minder verzadigde vetten doordat je de spek krokant grilt

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.