6 september 2014: Tips om je voor te bereiden op de Lowlands Throwdown Qualifiers

Workout of the day (WOD)
COMMUNITY SATURDAY!

Challenge of the week – week 36
For time:
100 Squats

Het komt nu allemaal wel erg dichtbij voor de deelnemers aan de Lowlands Throwdown. Over twee weken staan de kwalificatie workouts op de planning en moeten zij laten zien wat ze in huis hebben. In het weekend van 20 en 21 september moeten de atleten er helemaal klaar voor zijn. Op één van deze dagen gaan zij drie workouts doen. Hun scores worden aan het eind van het weekend vergeleken met alle andere deelnemers. De beste 48 mannen, 24 vrouwen, 12 masters mannen en 12 masters vrouwen plaatsen zich uiteindelijk voor de finales op 4 en 5 oktober. Het deelnemersveld wordt elk jaar sterker en daardoor is het extreem moeilijk om je te kwalificeren. Niet iedereen heeft als doel om zich te kwalificeren, sommige houden gewoon van de uitdaging. Hoe dan ook wil je waarschijnlijk zo goed mogelijk aan de start verschijnen en in de blogpost van vandaag lees je nog wat tips om dat zo goed mogelijk te doen.

1. Oefenen, oefenen, oefenen.
In de korte tijd tot aan de kwalificaties wordt je niet meer veel sterker. Ook conditioneel kun je geen grote sprongen meer maken. Dat werk is allemaal gedaan in de afgelopen maanden. Wat je nog wel kunt doen is veel tijd besteden aan het oefenen van bewegingen waar je minder goed in bent. Denk bijvoorbeeld aan toes-to-bar, kipping pull-ups, box jumps, snatchen, etc. Dit hoef je niet onder een hoge intensiteit te doen. Je kunt de oefeningen verwerken in een EMOM (every minute on the minute) met een laag aantal herhalingen of gewoon vrij oefenen voor een aantal minuten. Werken aan deze zwakke punten zorgt ervoor dat je toch nog fitter aan de start verschijnt.

2. Werken aan je mobiliteit 
Als je weet dat je bewegingen minder goed kunt uitvoeren doordat je niet flexibel genoeg bent dan kun je in de aankomende twee weken daar nog keihard aan werken. Met de video’s van MobilityWOD, de posters in de box of het advies van je coaches kun je bewegingsrestricties verhelpen. Spendeer elke dag tenminste tien minuten aan een zwakker onderdeel. Doordat je flexibeler bent kun je niet alleen blessures voorkomen, maar ook efficiënter bewegen. Wel zo handig als je drie workouts op één dag moet doen.

3. Drink genoeg water
Als je optimaal wilt presteren op de dag van kwalificaties dan is het ontzettend belangrijk dat je voldoende water blijft drinken. Ben je maar 2% gedehydrateerd dan kan dat al leiden tot mindere prestaties. Bij het verlies van 5% aan lichaamsvocht nemen je prestaties al af met meer dan 30%. Je snapt waarom het slim is om je vochtgehalte op peil te houden. Een goede formule om je aan vast te houden is door je lichaamsgewicht in pounds te nemen en dit te delen door twee. Dat is het aantal fluid ounces dat je op dag zou moeten drinken. Begin daar niet op de dag zelf mee, maar nu!

4. Zit niet stil
Wanneer moet je eigenlijk voor het laatst trainen? Dat is een vraag die wij vaak krijgen een week voor de competitie zelf. Je kunt beter niet helemaal stil gaan zitten. Het beste wat je kunt doen is de intensiteit verlagen en rustig blijven trainen. Gebruik minder gewicht, focus je op techniek en werk aan je herstel. Hou twee dagen voor de competitie rust en zorg zelfs op deze dagen dat je nog wat fietst, wandelt of tijd spendeert aan een andere rustige activiteit. Zo is je lichaam er helemaal klaar voor om er tegen aan te gaan.

5. Eet en slaap voldoende
Je lichaam heeft goede voeding nodig om te kunnen presteren. Dat betekend niet dat je borden vol pasta, aardappelen en andere koolhydraatrijke voeding naar binnen moet werken. Eet vlees, groente, fruit, noten en zaden om te zorgen dat je alle voedingstoffen binnen krijgt. Daarnaast kan het wel slim zijn om de dag ervoor wat extra zoete aardappel, pompoen of wortelen te eten voor wat extra energie. Je gaat namelijk drie workouts doen en daarvoor heb je voldoende brandstof nodig. Zorg dat je op de dag zelf ook voldoende eet tussen de workouts door zodat je goed kunt herstellen. Vergeet niet om op tijd naar bed te gaan. Ga voor acht tot tien uur, zeker de avond voor de competitie.

Met deze laatste tips moeten jullie een heel eind komen. Een goede voorbereiding is het halve werk. Succes allemaal in de aankomende twee weken met de laatste voorbereidingen. Wij hebben er allemaal erg zin en kunnen er niet op wachten tot het zo ver is. 3…2…1…GO!!!

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.