6 november 2014: NO SH#T Thursday Meal – Wie zoet is krijgt lekkers…

Workout of the day (WOD)
3 rounds for time of:
400m Run
50 Kettlebell snatch, 24kg/16kg
15 Handstand push-ups

Challenge of the week – week 45
For time:
100 Sit-ups

We kunnen er niet mee om heen, die man met die grote witte baard is onderweg en alle winkels liggen weer vol met allerlei gevaren. Om toch van die lekkere chocolade en pepernoten smaak te kunnen genieten heb ik vandaag 2 zoete traktaties voor jullie.

Chocolade letters

Benodigdheden:
60 ml honing
1 tl kaneel
merg van 1 vanillestokje
80 gr. Rauwe cacaopoeder
75 ml vloeibare kokosolie

Garnering
noten
dadels
geraspte kokos
rauwe cacaopoeder

Bereiding:
Meng de cacao, kaneel, honing, vanille en kokosolie goed door elkaar.
Voeg de cacao toe en roer dat het een dikke pasta is geworden.
Laat het nu 30 minuten in de koelkast staan
Nu kan je ervoor kiezen om het in een lettervorm te stoppen, hou er rekening mee dat het compact is en niet hard wordt dus neem geen grote vorm.
Je kan er ook balletjes van draaien en als bonbons serveren
Garneer de letters of balletjes met de noten, dadels, cacao en of kokosrasp

Pepernootkoekjes

Benodigdheden:
2 eieren
100 gr. Kokosmeel
35 gr. Kokosbloesemsuiker
1 el koekkruiden
1 el kaneel
35 gr arrowroot
90 ml vloeibare kokosolie

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Doe wat bakpapier op een bakplaat.
Meng alle ingredienten en kneed met de hand tot er een kruimelig deeg ontstaat.
Je kan van dit recept ongeveer 10 koekjes maken.
In 15 minuten zijn ze gaar gebakken.

Deze koeken zullen niet helemaal droog en knapperig worden. Ze blijven lekker zacht en bros.

Je kan er voor kiezen om de kant en klare koekruiden te gebruiken, al moet ik bekennen dat ik de biologische versie nog niet ben tegengekomen. Mocht je zelf koekkruiden willen samenstellen dan kan je op internet verschillende recepten vinden. Ik ga dan meestal voor de scherpe variant maar er zijn ook milde versies te vinden. Je kan deze kruiden goed bewaren in een afgesloten pot.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.