6 maart 2014: NO SH#T Thursday Meal – It’s a piece of (pan)cake

Workout of the day (WOD)
A.
3 x Max bar dips

B.
7 min AMRAP of:
15 Double-unders
10 Push-ups
5 Knees to elbows

Challenge of the week – week 10
Max bar hold, 85kg/60kg
(score = aantal seconden)

Zoals de meeste van jullie inmiddels wel door hebben ga ik (meestal) voor gerechten die simpel, snel en goed voor te bereiden zijn. Vandaag geef ik jullie mijn twee favoriete versies van een bananenpannenkoek voor ontbijt of lunch. Makkelijk voor te bereiden, gezond en super lekker! 

Toen ik net met Paleo begon las ik overal wel iets over de beroemde bananenpannenkoeken. Jullie begrijpen vast dat ik daar mee ben gaan experimenteren (ook omdat de originele versie voor mij te saai was) en daar zijn uiteindelijk 2 variaties uitgekomen.

– Rozijnen/Kaneel
– Cranberry/Geraspte kokos

Het grote geheim van mijn pannenkoek zit hem in de bananen, ik gebruik namelijk rijpe bakbanaan i.p.v. de banaan die je als tussendoortje eet.

Benodigdheden:
– 2 rijpe bakbananen (tegenwoordig verkoopt de AH ze ook maar wil je geen dief van je eigen portemonnee zijn ga dan naar een Toko. Een rijpe bakbanaan herken je aan zijn overrijpe schil. Ga altijd voor de meest donkere of als je een gele koopt en nog even kan wachten leg ze dan thuis in een zak in een donkere ruimte en laat hem daar doorrijpen. Een groene bakbanaan is erg hard en niet zoet. Een bakbanaan kan je ook niet zo uit de schil eten, je moet hem altijd koken of bakken voordat je hem gaat eten.)
– 3 eieren maat M
– 2 eetlepels rozijnen
– 1 theelepels kaneel
Of
– 1 eetlepel geraspte kokos
– 2 eetlepels gedroogde cranberry’s

Bereiding:
– Snij de banaan in stukjes en prak met een stamper net zo lang fijn totdat je er geen banaan meer in herkent
– Kluts de eieren en doe die bij de bakbanaan
– Roer het mengsel tot een grote massa
– Doe het gedroogde fruit en de kaneel of kokos erdoor
– Doe een flinke lepel kokosvet in een koekenpan en doe er een lepel beslag in. Het is een stevig beslag dus je pannenkoek zal wat dikker zijn dan de “normale” pannenkoek. Zet het vuur laag en doe er een deksel op zodat de bovenkant kan garen.
– Zodra de pannenkoek kan schuiven in de pan kan je hem omdraaien. Ik schijf hem altijd uit de pan op de deksel en keer dan de pan om, op de deksel en zo draai je je pannenkoek in 1 keer om. Snappen jullie het nog? Anders doe ik het graag in de box voor met een 5 kg schijf.

Maar jongens het kan nog lekkerder, doe wat krokante bacon bij je kaneel/rozijnen versie of strooi er alleen nog wat kaneel over voordat je hem gaat eten. De cranberry/kokos variant is heerlijk met wat honing voordat je hem op eet. Als jullie zelf nog andere variaties hebben plaats dan een reactie want ik ben erg benieuwd wat jullie lekker vinden. 3…2…1…ENJOY!!!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.