5 maart 2015: NO SH#T Thursday Meal – Frietjes om je vingers bij op te eten
Workout of the day (WOD)
3 rounds for time of:
5 Deadlifts, 120kg/90kg
10 Pistols, alternating
15 Kettlebell swings, 32kg/24kg
Challenge of the week – week 10
For time:
400m Run
Eén van mijn favoriete groentes om te gebruiken zijn zoete aardappelen. Ze zitten boordevol vitamines en mineralen, zijn een bron van goede koolhydraten en zijn daarnaast ontzettend lekker. Je kunt ze koken, bakken of zo in de magnetron gooien. Mijn favoriet manier om ze klaar te maken zijn zoete aardappel frietjes. Een beetje mayonaise erbij zou lekker zijn, maar die laat ik vaak toch even schieten. De patatjes zijn namelijk op zichzelf al behoorlijk lekker. Ik heb ze al vaak gemaakt maar afgelopen week kwam ik weer een nieuwe variant tegen die ik met jullie moet delen. Maak in één keer weer een grote batch klaar zodat je ze de rest van de week kunt eten bij je groente en vlees. Pas op dat niemand de patatjes van je bord steelt!
Benodigdheden:
- 2 grote zoete aardappelen, in reepjes gesneden
- 2 eetlepel gesmolten kokosnootolie
- Zeezout
- Peper
- Paprikakruiden
Bereiding:
- Verwarm je oven voor tenminste tien minuten voor op 190 graden.
- Bak een bakplaat en leg hier een groot stuk bakpapier of aluminiumfolie (zorgt voor knapperige patatjes) op.
- Stop alle ingrediënten in één grote kom en hussel alles goed door elkaar heen.
- Leg de patatjes nu op de bakplaat en stop ze in de oven voor dertig minuten. Keer ze halverwege allemaal even om.
- Enjoy!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!