5 januari 2023: Blogpost uit de oude doos…

Workout of the day
20 min AMRAP with a partner:
200m Run
1:00 Plank hold
*Partner 1 runs while partner 2 holds the plank. Partners switch when both the 200m run and the 1:00 plank hold is finished.
*1 round = both partners finishing a 200m run and the plank.

Accessory of the week
Zie glassboard in de lounge.

Challenge van de maand
Consistency Challenge.

Blogpost uit de oude doos…
Vier jaar geleden schreef ik voor de Insta-pagina van de box een vierluik over ‘Zwanger & CrossFit’. Nog steeds super relevant voor alle zwangere dames die op dit moment bij ons in de box trainen. Daarom lezen jullie deze week deel 1 van dit vierluik uit januari 2019. Veel leesplezier!

Zwanger & CrossFit
Sporten als je zwanger bent? CrossFit als je zwanger bent? De meningen zijn erover verdeeld. Gelukkig toont wetenschappelijk onderzoek aan dat lichaamsbeweging tijdens de zwangerschap niet alleen helpt om de conditie op peil te houden, maar het vermindert ook de kans op zwangerschapsdiabetes, zwangerschapsvergiftiging en bekkeninstabiliteit. Verder kan het helpen sneller te herstellen na de bevalling. En tot slot, de baby wordt geboren met een betere gezondheid!

Toen ik ontdekte dat ik zwanger was, was mijn uitgangspunt dus ook om tot aan de bevalling te blijven trainen. Mijn lijf was gewend om 6x in de week te trainen en ik ken mijn lijf erg goed, dus in het begin van mijn zwangerschap heb ik niets aangepast. Sterker nog, met 8 weken kwalificeerde ik mij voor de finale van de Lowlands Throwdown (categorie 35-39) en met 12 weken deed ik dus mee met die finale. Daarmee is mijn zoontje vast de jongste deelnemer ooit. Uiteraard deed ik dit na overleg met mijn verloskundige. Zij moedigde mij aan om vooral te blijven trainen. Mits…

Jazeker, er is een mits. Want het aller-aller-allerbelangrijkste als je zwanger bent, is luisteren naar je lijf! Doe wat voor jou goed voelt. Elke dag opnieuw. Maar luister vooral ook naar de coaches. Zij hebben het beste met je voor, weten heel goed wat wel en niet kan en nemen je in bescherming als dat nodig is. Die box jump is echt niet meer nodig! En die HSPU kan je ook beter achterwege laten. Tijdens je zwangerschap gaat het niet meer om de prestatie. Focus op wat je kan en luister naar je lijf. Dan kan je met heel veel plezier tot aan je bevalling blijven trainen.

Ben je in verwachting? Dan is het belangrijk om onze coaches jouw input en feedback te geven. Elke zwangerschap is anders en alleen jij weet wat comfortabel voelt. Heb je vragen? Stel ze gerust! Want we helpen je graag.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.