5 april 2015: Weekoverzicht

Challenge of the week – week 15
For time:
100 Air squats

Het is weer zondag en dus tijd voor onze weekoverzicht. Alle workouts van de afgelopen week komen weer voorbij met daarbij de benodigde “wist je datjes”. Lees gauw verder!

Op maandag begonnen we met een flinke workout voor de “chest”. Voor velen kwam dit behoorlijk goed uit want de spierpijn van de laatste CrossFit Games Open workout was nog steeds aanwezig in de benen. De workout vroeg voor een hoop double-unders en push-ups. In totaal driehonderd double-unders en honderdvijftig push-ups.

Dinsdag hadden we weer twee onderdelen voor jullie in petto. Het A onderdeel was een hang squat clean en daarin mocht je proberen op te werken voor drie herhalingen zo zwaar mogelijk. Daarna een kort maar krachtige workout waarin je zo snel mogelijk drie rondes moest uitvoeren van vijftien hang power cleans en vijftien over the bar burpees.

De werkweek werd door midden gezaagd met een vijftien minuten AMRAP. De workout bestond uit negen thrusters, twaalf box jumps en honderdvijftig meter rennen. Hier moest je vervolgens zoveel mogelijk rondjes van proberen te behalen. Op donderdag was het dan weer tijd voor een krachtonderdeel en workout. In het eerste gedeelte mocht je opwerken voor tien herhalingen zo zwaar mogelijk in de deadlift. Tijdens de workout was het tijd voor drie rondes van dertig kettlebell swings en vijftien toes-to-bar. Een goede grip killer!

Op de laatste dag van de werkweer was het tijd voor een “benchmark” genaamd: “Tabata This!”. Hier worstel je door vijf tabata’s heen met elke keer één minuut rust daartussen. De bewegingen die hierin voorkomen zijn roeien, squats, pull-ups, push-ups en sit-ups.

Als laatst hadden we natuurlijk weer de challenge of the week. Dit keer was het de bedoeling om zo veel mogelijk rope climbs te behalen in drie minuten. Uiteindelijk was het John bij de mannen die er met de winst vandoor ging. Hij haalde maar liefst dertien herhalingen. Bij de dames waren er twee die het aandurfde om de touwen in te klimmen en daarmee was Julia R. de winnares door het maar liefst 8 keer te doen. Gefeliciteerd beiden en super gedaan.

Challenge of the week - #14

De volgende challenge of the week staat ook alweer klaar. Hoe snel kun jij honderd air squats volbrengen?

Wij willen jullie allemaal weer een fijn weekend wensen en zien jullie graag weer in de box. Lees nog even de wist je dat door zodat je weer helemaal op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen. Tot volgende week!

Wist je dat…

  • Jeroen H. duidelijke hints geeft dat hij de medicine ball kast niet mooi vind? Hij heeft weer zijn barbell er in gegooid!
  • er een flink aantal mee hebben gedaan aan de Walter’s Cup Throwdown gisteren?
  • we na afloop als afsluiter “Beer & Pizza” party hadden in onze box? Het was super gezellig en een groot succes!
  • coach Wesley salmonella had opgelopen na zijn trip in India?
  • de workout “Tabata This!” ineens minder leuk was toen duidelijk werd dat je laagste score telde?
  • volgens Deborah het geen “Tabata” is maar “TabatHa”?
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.