4 september 2014: No SH#T Thursday Meal – Heerlijke smoothies

Workout of the day (WOD)
5 rounds for time of:
10 Push-ups
10 Chest-to-bar pull-ups
30 Double-unders

Challenge of the week – week 36
For time:
100 Squats

Deze week zijn er velen van jullie met de paleo challenge zijn begonnen. Romano en ik staan dan wel niet officieel op de lijst maar vanzelfsprekend doen wij mee. De eerste keer dat wij begonnen hadden wij inderdaad last van afkickverschijnselen zoals Wesley in de blog van gisteren schreef. Vooral het ontwennen van alle slechte suikers/koolhydraten kunnen je in het begin nogal de bibbers geven.

Uiteraard heeft je lichaam deze brandstof wel nodig en daarom ik haal mijn suikers dan ook veel uit fruit. Vaak maak ik een smoothie waarin ik fruit en groenten meng om zo die piek in je bloedsuiker zo veel mogelijk te beperken. Ondanks dit is het toch slim om smoothies in mate te nemen als je doel is om af te vallen. Door het blenden of verpulveren van fruit breek je namelijk de structuur op en nemen de hoeveelheid vezels af. Daardoor kan je bloedsuiker spiegel nog steeds behoorlijk snel stijgen. Dit kan ervoor zorgen dat glucagon zijn werk niet kan doen en daardoor verbrand je minder vet. Maar met mate kan het natuurlijk best.
Recepten:
Mijn grote favoriet is een combinatie van:
– framboos, banaan en avocado.
Maar probeer ook eens:
– sinasappel, wortel en een vleugje kaneel
Of die heerlijke groene rakker met:
– spinazie, kiwi, banaan, avocado en selderij.
Op internet kan je de meest vreemde combinaties vinden. Probeer wat uit en doe eens gek. Zolang de verhouding groenten en fruit maar in balans is. Ik gebruik na het seizoen vaak diepvriesfruit, zoals frambozen, aarbeien, mango en bosvruchten.
Je kan voor de hele week groenten en fruit portioneren, in zakjes doen en invriezen. Je hoeft dan in de ochtend en de middag alleen je zakje uit de vriezer te halen (eventueel te ontdooien) en in de blender te doen. Klaar is kees! Enjoy!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.