4 februari 2016: NO SH#T Thursday Meal – Eggs Benedict Burger

Workout of the day (WOD)
Hang power snatch 3-3-3
Snatch balance 2-2-2
Hang squat snatch 1-1-1

Challenge of the month – Februari
Met de hele box:
35.000 Wallball shots

Burgers, burgers en nog meer burgers… Ik kan er geen genoeg van krijgen! Als je mij elke dag een andere burger zou voorschotelen, zou ik ze zo elke dag eten. Gelukkig heb je deze dan ook in veel verschillende soorten en maten. Twee weken geleden heb ik een vegetarische burger met jullie gedeeld. Deze week een burger met vlees. Of om precies te zijn: een Eggs Benedict Burger met hollandaise saus. Je kan deze burger omhullen met een blaadje sla of je kan voor deze keer een kleine paleo-cheat eraan toevoegen door er gewoon een (glutenvrij) broodje omheen te doen. 3, 2, 1, BURGERS!

Benodigdheden:

Voor de hollandaise saus:

  • 3 grote eierdooiers
  • 1 tbsp water
  • 113gr grasboter
  • sap van een 1/2 limoen
  • zout & peper

Voor de burger:

  • 300 gr gehakt
  • zout & peper
  • worcestershire (niet paleo)
  • 3 eieren, gebakken of gepocheerd
  • 3 plakjes bacon
  • krop sla of een (glutenvrij) broodje

Bereiding:

  • Verwarm de grillpan alvast.
  • Zet vervolgens een hittebestendige kom boven een pan met kokend water (au-bain-marie). Klop krachtig de eierdooiers met het water daarin tot het een wat dikker mengsel wordt. Ongeveer 5 minuten.
  • Haal de kom daarna van de hitte en voeg het sap van de limoen toe.
  • Mix steeds stukjes boter 1 voor 1 door het mengsel heen tot ze gesmolten zijn.
  • Voeg peper en zout toe naar smaak. Hou het mengsel vervolgens warm door het weer op boven de pan met kokend water te zetten. Wanneer het te dik wordt, kan je 1-2 theelepels heet water toevoegen.
  • Kruid het gehakt met een beetje zout en peper en als je wilt kan je hier nog een beetje Worcestershire (niet paleo) aan toevoegen.
  • Maak van het gehakt 3 burgers en bak deze 4-5 minuten aan elke kant (of hoe je dit zelf lekker vindt).
  • Bak daarna de bacon krokant.
  • Wanneer alles klaar is leg je de burgers op een blaadje sla of op een broodje. Je kan de burger toppen met de bacon, een gebakken of gepocheerd ei en een lepel hollandaise saus.
  • Enjoy!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.