4 december 2014: NO SH#T Thursday Meal – Maffia Pasta

Workout of the day (WOD)
21-15 and 9 reps for time of:
Deadlift, 102,5kg/70kg
Box jumps, 24″/20″

Challenge of the week – week 49
Max bottom dip hold (aantal seconden = score)

December doet me altijd denken aan kou, feestdagen, cadeaus, familie, gezelligheid en heel veel eten. In deze periode wordt je ook helemaal doodgegooid met alle kant en klare “luxe” artikelen in de supermarkt. Wellicht verleidelijk wanneer je een wat groter gezelschap verwacht, maar eigenlijk heb je in een handomdraai zelf een heerlijke verse maaltijd bereid waar je met een flinke groep van kan eten. Vrijdag vieren wij thuis pakjesavond met een verse pasta voor iedereen.
Oké, ik snap best als je nu denkt pasta? In de winter en op pakjesavond! Ja wij doen het gewoon. Denk maar eens aan een van de vele maffia films waarbij hele families heerlijk uitgebreid aan tafel zitten en van grote schalen eten. Daar hou ik van! Veel, lekker en vers eten, maar ook mee kunnen genieten van de gezlligheid en zonder de hele avond in de keuken te staan. Deze pasta kan je bijna volledig voorbereiden, het enige wat je op het laatste moment doet is de courgette tagliatelle twee minuten in heet water onderdompelen en de gehaktballen in de oven schuiven. Ondertussen kan je cadeautjes uitpakken, een lekker drankje doen en bijkletsen met je gasten. Ideaal!

Benodigdheden (4 pers.)
Gehaktballen
  • 600 gram Rundergehakt
  • 1 ei
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 gesnipperde sjalot
  • 2 grote teentjes knoflook
  • paprikapoeder
  • gedroogde oregano
  • zout & peper
Tomatensaus
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 grote rode uien
  • 0,5 prei
  • 0,5 winterpeen
  • 4 teentjes knoflook
  • (gedroogde) oregano*
  • (gedroogde) basilicum*
  • 2 tomaten
  • 1 pakje gezeefde tomaten
  • 0.5 liter runderbouillion
  • olijfolie
  • geitenkaas om te garneren
  • verse basilicumblaadjes om te garneren
* Je kan ook een gedroogde italiaanse kruidenmix gebruiken.
Pasta
  • 2 courgettes
Bereiding
  • Meng alle ingredienten door het gehakt en draai er ballen van, je kan zelf bepalen of je voor veel kleine of minder maar grote ballen wil gaan.
  • Als je direct gaat eten dan doe je de ballen op een rooster voor ongeveer 20 minuten op 200 graden (voorverwarmd). Indien je de ballen ter voorbereiding hebt gemaakt zet je ze afgedekt in de koeling weg.
  • Snij alle groenten fijn.
  • Verhit wat olijfolie in een diepe (braad) pan en fruit hierin de uien en knoflook.
  • Voeg de tomaten toe en als het meeste vocht verdampt is de wortel.
  • Na 3 minuten voeg je de rest van de groente erdoor.
  • Zodra de groente beetgaar is voeg je de gezeefde tomaten en alle kruiden toe.
  • Als de tomaten goed ingedikt zijn doe je de bouillon erbij.
  • Laat het even pruttelen en voeg eventueel zout en peper naar smaak toe.
  • Pureer de saus met een staafmixer tot een grove saus.
  • Zet een pan water met wat zout op het vuur.
  • Was de courgettes en snij het bovenste en onderste kontje eraf.
  • Als je een julienne snijder hebt kan je die gebruiken en anders snij je de courgette door de helft en in de lengte ook en dan gebruik je een kaasschaaf of dunschiller om er repen van te snijden.
  • Dompel de courgette twee minuten onder in het hete water (hoeft niet perse) te koken.
  • Pak nu je grote maffia schaal en leg de uitgelekte courgette tagliatelle erop, giet er nu royaal de verse tomaten-groente-saus over en leg alle gehaktballen erop. Verkruimel er wat geitenkaas over en garneer met wat verse basilicum.
  • Maak er eventueel een grote schaal salade bij om het helemaal af te maken.
Buon appetito!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.