4 april 2017: Spring is in the air

Workout of the day (WOD)
“Lynne”
5 rounds for max reps of:
Bodyweight bench press
Pull-ups

Challenge of the month – April
Met de hele box:
1.500.000m Run

Pauline, onze mental coach, is terug met een nieuwe blogpost. Na een heerlijke periode in Spanje heeft zij een blogpost geschreven met de zon in haar gedachten. Waarom is de lente toch zo heerlijk en hoe kun je er optimaal van genieten? Je leest het vandaag.

Ik, en heel veel mensen samen met mij, worden erg blij als januari en februari weer voorbij zijn. Als in maart de eerste tekenen van de lente weer te zien en te horen zijn. De bomen komen weer uit, hier en daar bloeien er alweer krokussen en narcissen. Ik hoor alweer zoveel vogels fluiten. Heerlijk! Helaas hoor ik ook een merel die het leuk vindt om elke nacht vanaf 04.00 te gaan fluiten in de boom voor ons huis, dat is dan weer minder. Maar waarom vinden wij dit zo’n fijne tijd van het jaar en hoe kun je hier je voordeel uit halen?

  • Sowieso worden de dagen langer en lichter. Dat geeft meer energie. Daarnaast halen wij uit meer zonlicht de noodzakelijke vitamine D die wij nodig hebben voor ons immuunsysteem en onze totale weerstand en gezondheid. Mijn advies zou dus zijn om, als het even kan, naar buiten te gaan. Gewoon even in een hoekje in de tuin of op je terras zitten, heerlijk in het zonnetje uit de wind. Of lekker een stukje lopen, bijvoorbeeld tijdens je lunchpauze of als je toch een boodschap moet doen. Laat die auto maar eens wat vaker staan.
  • Doordat het buiten warmer wordt en ons lichaam niet meer zoveel energie nodig heeft om ons warm te houden kunnen we kleinere porties en minder zwaar eten. We krijgen weer wat meer behoefte aan lichtere maaltijden, minder koolhydraten, minder vetten en meer groente en fruit. Dat komt goed uit want er komen weer zoveel lekkere seizoensgebonden groentes en fruit aan. Genoeg van die stamppotten, pompoenen en kolen. Ik ben klaar voor salades, boontjes, voorjaars- en zomerfruit en meer verse ingrediënten. Dit is dus de ideale periode om op je eten te gaan letten, het is tijd om aan je summerbody te gaan werken!
  • Doordat er meer zonlichturen in een dag zitten (je staat weer met licht op en komt thuis als het nog licht is) geeft dit meer energie en is dit de beste tijd om met nieuwe projecten te starten. Vroeger begon dan de voorjaarsschoonmaak maar daar ben ik persoonlijk niet zo gek op. Ik zelf zoek het meer in klussen in en om ons huis, eindelijk die kasten eens opruimen, nieuwe planten in de potten buiten, afspreken met vrienden of familie die ik al veel te lang niet gezien heb of zakelijk overwegen waar mijn uitdagingen en kansen liggen voor de rest van 2017. Maar natuurlijk kun je deze energie ook perfect gebruiken om meer of anders te gaan sporten. Start met die beginnerslessen. Meld je aan voor de 90 Dagen Challenge. Kom eens een keertje extra in de week. Ven je er tijdens de Games achter gekomen dat die muscle up’s of push up’s lastig waren of bleef je hangen op de double unders? Blijf dan na de les eens een kwartiertje langer en oefen eens wat extra. Welk project ga jij oppakken?
  • Als laatste, en misschien wel de belangrijkste, geeft de lente ook een enorme mentale boost en energie. Alles wordt lichter, de bloemknoppen openen zich en alles gaat bloeien. Jij bloeit dus ook op, hoe fijn is dat. We worden hier blijer van en het geeft meer ruimte in ons hoofd en in onze gedachten. Dit heeft in zijn totaal een zeer positief effect. Met een leeg hoofd en meer blijheid kun je vrijer denken. Gebruik dit om eens na te gaan hoe jij in het leven staat. Kijk naar de mensen om je heen. Wat voor effect hebben zij op jou, wat voor effect heb jij op hun. Staat dit je in de weg? Kun je hiervan leren? Kun je dit meenemen in de dingen die je wil gaan doen of hoe je in het leven wil staan? Nu is daar de tijd voor!

Afijn, je begrijpt het natuurlijk al (letterlijk en figuurlijk) de lente is de fijnste tijd van het jaar. Laten we hier met z’n allen gebruik van maken. Geniet ervan en laat het je inspireren en motiveren. Enjoy!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.