31 maart 2016: NO SH#T Thursday Meal – Baked Eggs in a Bell (Pepper)

Workout of the day (WOD)
3 rounds for time of:
400m Run
8 Hang squat snatch, 42,5kg/30kg
12 Toes-to-bar

Challenge of the month – Maart
Met de hele box:
30.000 Lunges (Overhead, Front, Walking, etc.)

Als je aan het paleo of zone-diet doet, ben je vaak opzoek naar veel afwisseling in je eten. Je voelt je al snel beperkt tot wat je allemaal mag eten, maar toch kan je best veel kanten op. Voor het ontbijt komen mensen vaak niet verder dan een eitje met bacon. Toch kan je ook met je ontbijt veel variëren. Deze paprika is gevuld met verschillende groentes en is afgemaakt met een lekker eitje bovenop. De vulling zou je zo al klaar kunnen maken voor een paar dagen, zodat je alleen nog maar in de ochtend de paprika hoeft af te bakken. Hoe easy is dat?! Het kost wel wat tijd in de oven, dus als je naar je werk moet, moet je wel iets eerder opstaan. Het recept hieronder is voor +/- 4 personen.

Benodigdheden:

  • 4 rode of gele paprika’s, gesneden door de helft (in de lengte)
  • 1 cup courgette, in blokjes gesneden
  • 1 cup ui, in blokjes gesneden
  • 1 cup champignons, in blokjes gesneden
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 170 gr pancetta, in stukjes
  • 8 eieren
  • zout en peper naar smaak
  • kokosolie om in te bakken
  • optioneel: cherry tomaatjes (door de helft), verse basilicum

Bereiding:

  • Verwarm je oven voor op 190 graden.
  • Plaats de gehalveerde paprika’s op een bakplaat en doe ze in de oven voor 15-20 minuten.
  • Bak de pancetta en ui samen in de kokosolie op medium vuur tot de uien zacht beginnen te worden en de pancetta een beetje knapperig wordt. Voeg daarna de knoflook, courgette en champignons toe en bak tot de courgette zacht is.
  • Wanneer je de paprika’s uit de oven haalt, zorg er dan voor dat je de sappen uit de paprika’s weggiet en vul ze daarna met het groentemengsel.
  • Doe nu op elke paprika een ei. Als je een grote paprika hebt, kan je er eventueel ook 2 eieren op doen.
  • Plaats de paprika’s nu in een ovenschaal en bedek ze met aluminium folie. Bak ze dan nog voor ongeveer 30-40 minuten of tot het eiwit is gestold. Kijk na 20 minuten hoe het ermee staat.
  • Als ze klaar zijn kan je ze eventueel nog serveren met de gehalveerde cherry tomaatjes en wat verse basilicum.
  • Enjoy!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.