31 augustus 2017: NO SH#T Thursday Meal – Pastaschotel met broccoli en kaas
Workout of the day (WOD)
For time:
10 Sit-ups
5 Box jumps, 24”/20”
1 Muscle-up
20 Sit-ups
10 Box jumps, 24”/20”
2 Muscle-ups
30 Sit-ups
15 Box jumps, 24”/20”
3 Muscle-ups
40 Sit-ups
20 Box jumps, 24”/20”
4 Muscle-ups
50 Sit-ups
25 Box jumps, 24”/20”
5 Muscle-ups
Challenge of the month – Augustus
Met de hele box:
Zoveel mogelijk minuten in de bodem van de squat
Regelmatig als Junior zijn avondeten nuttigt achter de balie wordt er gevraagd wat voor lekkers hij eet. Eén van deze maaltijden is deze pasta. Ik maak altijd al zijn maaltijden klaar en elke week vraag ik dus wat voor maaltijden hij deze week wilt. Vaak verzin ik het voor hem want hij is niet zo moeilijk, maar soms vraagt hij of ik “die lekkere ovenschotel” weer voor hem wil maken. Ondertussen heb ik hem al drie keer klaargemaakt en hij is hem nog steeds niet zat, dus ik dacht laat ik dit recept dan maar ook met jullie delen! Ik verdeel deze maaltijd over 4 porties.
Benodigdheden:
- 1 ui
- 1 knoflook
- 400 gr broccoli
- 15 gr basilicum
- 300 gr farfalle
- 2 el olijfolie
- 300 gr jong belegen geraspte kaas
- 400-600 gr kipdijfilet reepjes
Bereiding:
- Snijd de ui in smalle partjes en de knoflook fijn. Verdeel de broccoli in roosjes. Scheur de blaadjes van het basilicum. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de broccoli in ruim kokend water met zout 6 min. Verwarm de oven voor op 225 °C.
- Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui goudbruin, voeg op het laatst de knoflook toe. Giet de farfalle af en schep de gebakken ui, de helft van de kaas en de helft van het basilicum erdoor. Schep de pasta in de ovenschaal. Verdeel de broccoliroosjes over de pasta en dek het geheel af met de rest van de kaas.
- Schuif de schaal onder in de oven en laat de kaas smelten en goudbruin kleuren in ca. 15 min. Strooi de rest van het basilicum over het gerecht en serveer het op borden samen met de kip.
- Enjoy!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!