30 oktober 2014: NO SH#T Thursday Meal – Pompoenbrood
Workout of the day (WOD)
One round for reps of:
2 min Rope climbs
2 min Power cleans, 80kg/60kg
2 min Muscle-ups
2 min Front squats, 80kg/60kg
Challenge of the week – week 44
2 min AMRAP of:
Double-unders
Is het een cake, koek of brood? Dit pompoen broodje is ontzettend lekker en kan zowel als plakje lekkers bij de thee als plakje ontbijt/sneetje brood gegeten worden. Dit recept heb ik op oerkacht.nl gevonden en eigenlijk niets aan hoeven veranderen. Het enige wat ik extra aan heb toegevoegd zijn wat rozijnen, pecan- en walnoten.
Benodigdheden:
- 200 gram pompoen
- 6 eieren
- 65 gram kokosmeel
- 2 theelepels koek of speculaaskruiden
- 1 flinke theelepel kaneel
- 50 gram gesmolten kokosolie of roomboter
- merg van 1 vanillestokje
- 1/2 rijpe (bak) banaan
- 2 tl appelciderazijn
- 150 gram gedroogde of bevroren cranberries
- 75 gram rozijnen
- 100 gram pecan- en walnoten
- 1/2 tl bakingsoda
- 1 tl honing
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Maak de pompoen schoon, snijd in stukken en stoom (of kook) ze gaar.
- Doe alle ingrediënten, behalve de cranberries, rozijnen en noten bij elkaar en meng tot een egaal beslag.
- Roer er met de hand de cranberries doorheen en giet het beslag in een middelgrote cakevorm (22 cm).
- Bak in ongeveer 40-45 gaar.
Je kan er ongeveer 12 – 15 plakjes uit snijden en het smaakt nog lekkerder met een scheutje honing erover. Enjoy!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!