3 oktober 2017: De nieuwe warming-ups zijn een koud kunstje!

Workout of the day (WOD)
“Tabata handstand push-ups”
Rest 1 minute
“Tabata pull-ups”
Rest 1 minute
“Tabata push-ups”
Rest 1 minute
“Tabata ring rows”

Challenge of the month – Oktober
Met de hele box:
Zoveel mogelijk strict pull-ups

Misschien merk je dat er hier en daar wat verandert in de structuur van de lessen. Ons doel is altijd om mensen fitter, sterker en sneller te maken, maar ook om dit zo lang mogelijk vol te houden wanneer we ouder worden. Hoe meer bewustwording we hebben, des te langer we pijnvrij en vitaal door het leven kunnen.

Mijn doel met de nieuwe structuur van de warming-ups en cooling downs is om jullie dan ook meer bewust te laten maken van hoe zijn/haar lichaam werkt. Daarnaast zal je ook zien dat het ervoor zorgt dat we veel langer blessurevrij blijven. Dit komt doordat je je meer bewust wordt van wat je moet aanspreken in bepaalde houdingen.

De focus van waar we aan werken zal elke maand variëren. De ene maand is dat bijvoorbeeld de “pull” de andere maand de “push” etc. Zonder dat je het echt door hebt zullen we die facetten aanpakken en ga je merken dat je misschien ook ineens meer kracht krijgt voor een strict pull-up of nu wel ineens die handstand push-up eruit gooit!

Voor de aankomende maand zullen we beginnen met de “pull”. Dat betekent dat je een hoop “upper body accessory work” kan verwachten! Een mooie aansluitende challenge van de maand is dan ook de strict pull-up.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.