3 mei 2015: Weekoverzicht

Challenge of the month – Mei
Zoveel mogelijk pull-ups

Het is weer zondag en dat betekent een wekelijkse samenvatting. Hier vind je alle workouts van de afgelopen week en word je weer op de hoogte gehouden van nieuwtjes in onze rubriek “wist je dat”. Wacht niet langer en lees vooral verder!

Een rustige dag op maandag vanwege koningsdag. Wij waren gewoon open en toch waren er een aantal mensen die hier gebruik van maakten. Degenen die er op deze dag waren kregen meteen een leuke “chipper” voorgeschoteld. Het was de bedoeling om je door vijf bewegingen heen te worstelen en dit dan zo snel mogelijk proberen te doen. Zeventig burpees, zestig sit-ups, vijftig kettlebell swings, veertig pull-ups en dertig handstand push-ups maakte het een leuke uitdaging op koningsdag.

Op dinsdag was het “leg day”. In het eerste onderdeel was het de bedoeling om voor vijf herhalingen zo zwaar mogelijk op te werken in de front squat. Bij onderdeel B kwamen deze weer tevoorschijn maar dan in een vijf minuten AMRAP. Zoveel mogelijk rondes van vijf front squats en tien over-the-box jumps.

Woensdag stond er een klassieke ren workout op het bord. Vier rondes van vierhonderd meter rennen en drie minuten rust daartussen. De bedoeling hier is om elke vierhonderd meter apart te timen en elke keer zo hard mogelijk proberen te gaan. Na al het spierpijn van de dinsdag konden jullie hier het er meteen uitrennen

Op donderdag kwam er een benchmark workout voorbij genaamd “Chelsea”. Elke minuut op de minuut voor dertig minuten vijf pull-ups, tien push-ups, vijftien squats was voor iedereen een behoorlijke opgave om te volbrengen.

Op de laatste dag van de werkweek werd er aan de split jerk gewerkt. Een lastige beweging maar wel de meest efficiënte manier om iets boven je hoofd uit te duwen. Als het lukte kon je opwerken voor één herhaling zo zwaar mogelijk.

Verder hadden we op zaterdag onze eerste “Skill Day”. Veertig man stonden ingeschreven en kwamen allemaal om aan hun pull-up te werken. Dat varieerde van strict pull-ups en hoe je hier zelfstandig mee aan de slag kon tot kipping pull-up en zelfs de butterfly pull-up! Een informatieve dag maar ook weer super gezellig met een awesome community!

Als laatst hadden we natuurlijk weer de challenge of the week. Dit keer was het de bedoeling om voor jezelf honderd hollow rocks uit te voeren. Niet voor tijd maar voor kwaliteit. Voor iedereen die het geprobeerd heeft of zich er aan heeft gewaagd, awesome job!

De volgende challenge staat alweer klaar. Het is geen wekelijkse challenge, maar een maandelijkse uitdaging. We gaan verder na de skill day op zaterdag en dagen iedereen uit om in de maand mei zoveel mogelijk pull-ups te vergaren. Dit kan betekenen dat je bezig bent met een pull-up schema en ze strict doet tot kipping of ring rows waar je alsnog naar de pull-up toe werkt. Let’s all get better in pull-ups!

Wij willen jullie allemaal weer een fijn weekend wensen en zien jullie graag weer in de box. Lees nog even de wist je dat door zodat je weer helemaal op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen. Tot volgende week!

Wist je dat…

  • de vrijdag avond 20:30 uur een Open Gym uur is geworden?
  • de FitAid weer binnen is?
  • de groep OnRampers afgelopen week hun laatste les hebben volbracht? Geef ze een high five als je ze ziet in de box
  • er aankomende week weer een nieuwe OnRamp cyclus wordt gestart? Be a part of the community and join!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.