3 juli 2017: Vasthouden tot je er bij neervalt

Workout of the day (WOD)
Overhead squat 5-5-5-5-5

Challenge of the month – Juli
Met de hele box:
Zoveel mogelijk minuten hangen en vasthouden van objecten

Wil je graag een pull-up kunnen? Het aantal pull-ups dat je al kan verbeteren? Limiteert je mobiliteit je om bepaalde oefeningen te kunnen doen? Ben jij herstellende van een schouderblessure of wil jij die graag voorkomen? Lees dan de blogpost van vandaag goed door over de challenge van de aankomende maand. 

Geïnspireerd door Ido Portal, bewegingsexpert en coach Conor McGregor, zijn wij op het idee gekomen van de challenge van deze maand. Wellicht heb je onze coaches weleens gehoord over zijn hang challenge om je schouder flexibiliteit, stabiliteit en kracht te verbeteren. Kort samengevat daagde hij mensen uit om een hele maand lang zeven minuten per dag te hangen. Wisselend tussen actief hangen (denk aan scapula pull-ups) en passief hangen (jezelf helemaal uit hangen aan het rek) zou dit een wondermiddel zijn voor de schouders.

Om jullie schouders “bulletproof” te maken gaan wij de aankomende lessen beginnen met een AMRAP van 2:30 minuut hangen aan het rek. Net als altijd is dit te schalen naar ieder zijn niveau. Zo is het niet verplicht om de volledige tijd onafgebroken te hangen maar zoveel mogelijk seconden bij elkaar te sprokkelen. Na een korte rust spring je weer omhoog en ga je weer verder. Daarnaast kunnen er ook kids pull-up bars worden gebruikt of bankjes om het hangen wat lichter te maken. Tot slot hebben wij ook schalingsopties voor mensen met blessures.

Deze AMRAP gaat het losmaken en het PVC onderdeel van onze les tijdelijk vervangen. Zo komt iedereen aan zijn dagelijkse portie hangen en draagt iedereen die komt trainen bij aan minuten voor de challenge of the month. Niemand blijft gespaard. Dat is ook wel nodig want dit keer zijn er drie doelen voor de challenge of the month, namelijk:

Brons – 1000 minuten
Silver – 2500 minuten
Goud – 5000 minuten

Welk doel denk jij dat wij gaan halen? Wat het ook gaat worden, wij zijn in ieder geval benieuwd naar de resultaten van deze challenge aan het einde van de maand. 3…2…1…GO!!!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.