3 februari 2017: Van CrossFit word je slim!

Workout of the day (WOD)
Pausing snatch deadlift 3-3-3
Snatch pull 2-2-2
Snatch 1-1-1

Challenge of the month – Februari
Met de hele box:
Zoveel mogelijk burpees

De blogpost van vandaag is geschreven door Femke die sinds een aantal maanden helpt bij de beginnerslessen en de CrossFit Kids lessen. Zij legt meer uit over de connectie tussen sporten en cognitieve vaardigheden. Interessant voor jong en oud!

Net als bij CrossFit voor volwassenen geldt ook bij CrossFit Kids dat iedereen altijd kan meedoen aan CrossFit. Dik, dun, langzaam, snel, groot, klein, sterk, slap, het maakt niet uit. Doordat elke beweging geschaald kan worden, zal een kind bij CrossFit nooit de ervaring hebben dat het niet gekozen wordt en op de bank blijft zitten als reserve. Iedereen doet mee op zijn/haar eigen niveau. Hierdoor zorgt CrossFit ervoor dat kinderen sneller, sterker, fitter en vaardiger worden en draagt CrossFit tegelijkertijd bij aan het zelfvertrouwen van het kind. Dat is natuurlijk reden genoeg voor ons om CrossFit Kids aan te bieden! Maar CrossFit heeft ook invloed op de mate waarin kinderen in staat zijn om kennis en informatie op te nemen en te verwerken; de cognitieve vaardigheden. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat direct na een training, in het gedeelte van de hersenen wat zich bezig houdt met geheugen en leren, het aantal nieuwe neuronen is gegroeid. De intensiteit en de bewegingen in de CrossFit-les zorgen ervoor dat de focus beter is, dat de hersenen ‘aan’ staan en dat de lesstof beter opgenomen wordt. CrossFit zorgt dus voor betere leerprestaties!

Omdat direct na een training de hersenen ‘aan’ staan, gebruiken we sinds enkele weken de laatste 15 minuten van de CrossFit Teens-les voor huiswerk. De tieners nemen hun moeilijkste vak mee naar CrossFit en gaan daar mee aan de slag. Zo hebben ze lekker kunnen bewegen én aan hun huiswerk gewerkt; een klassieke win-win-situatie, wat ons betreft! Onderstaande video laat een geweldig initiatief zien waarbij CrossFit geïntegreerd is in een school in Hartland – Vermont. Kinderen kunnen CrossFit-lessen volgen in hun pauze, tijdens een keuzevak of na schooltijd. Ook geeft iedere leerkracht gedurende de lesdag één of meerdere Tabata’s! Learn them young!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.