29 maart 2016: Members Spotlight – Femke

Workout of the day (WOD)
“The Ghost”
6 rounds of:
1 min Row (cal)
1 min Burpees
1 min Double-unders
1 min Rest
* Try for as many reps as possible of EACH exercise, not just total score.

Challenge of the month – Maart
Met de hele box:
30.000 Lunges (Overhead, Front, Walking, etc.)

CrossFit begon voor Femke als iets om naast het fietsen te doen. Inmiddels kunnen wij wel zeggen dat het is omgedraaid. Dagelijks kun je deze dame namelijk vinden bij ons in de box. Waar kracht eerst nog voor haar een zwak punt was, is dat nu wel anders. Van pull-ups met een dikke elastiek naar meerdere strict en kipping pull-ups achter elkaar. Van moeite met de handstand naar onlangs de eerste handstand push-ups. Femke blijft maar vooruit gaan en dat zien wij natuurlijk graag. In de members spotlight van vandaag kom je erachter wat deze dame nog meer bezighoudt. 

 1. Wat doe je voor werk en/of studie?
  Ik ben auditor en werk voor Audit Rabobank. Hierbij voer ik interne audits uit (met name in het particuliere segment) bij lokale Rabobanken. Naast mijn werk heb ik vorig jaar de Master of Science in Controlling afgerond. Maar ooit ben ik mijn loopbaan begonnen als gymjuf op een aantal Almeerse basisscholen nadat ik de Academie voor Lichamelijke Opvoeding had afgerond. Wat een geweldig leuke opleiding was dat!!! Ik heb ook echt met ontzettend veel plezier gymles gegeven, maar met mijn ambities pas ik beter in het bedrijfsleven. Al kriebelt het soms nog wel…
 2. Waar ben je geboren en opgegroeid?
  Ik ben geboren in het ziekenhuis van Naarden en vervolgens opgegroeid in Weesp. Zes jaar geleden zijn Steven en ik naar Almere verhuisd. Heel Weesp waarschuwden ons voor het ‘o zo verschrikkelijke Almere’ maar wij hebben nog geen moment spijt gehad!
 3. Wat is je gezinssamenstelling? (man/vrouw/kinderen/huisdieren)
  Me and my shadow… Steven en ik zijn al 18,5 jaar samen, waarvan we nu ongeveer 11 jaar samenwonen. Onze kat Skill is echt onze grootste vriend en aan kinderen zijn we nog niet toegekomen J Op dit moment is onze gezinssamenstelling wel grappig omdat we tijdelijk bij mijn broertje, schoonzusje en nichtje (1 jaar) in Muiden wonen. Hoewel het hier iedere dag één groot feest is, kunnen we niet meer wachten totdat we de sleutel van ons Duinhuis krijgen! Hier verwachten we het eeuwige vakantiegevoel te vinden!
 4. Wat deed je voor sport voordat je begon met CrossFit?
  Wat niet? Ik ben uiteraard niet voor niets ooit de sportacademie gaan doen… Wedstrijd zwemmen, diploma zwemmen, klassiek ballet, jazzballet, modern ballet, streetdance, showdance, aerobics, hardlopen, wielrennen, spinning, triathlon… En in de wintermaanden snowboarden en skiën. Wielrennen en hardlopen doe ik nog steeds!
 5. Hoe ben je terecht gekomen bij Reebok CrossFit Almere?
  Wielrennen is mijn grote passie, maar ik was op zoek naar een leuke activiteit voor erbij in de wintermaanden… Die activiteit voor erbij is inmiddels uitgegroeid tot een complete verslaving. Van 2x, naar 3x, naar onbeperkt… Women’s Strength Club… En iedere keer weer die lat hoger! Hierdoor is van wielrennen het afgelopen jaar weinig terecht gekomen, maar ik zal toch ietwat Crossfit-verslaving moeten inleveren om kilometers te gaan maken voor onze uitdaging in juni; de Mortirolo, Gavia en Stelvio op één dag…
 6. Wat is je favoriete CrossFit beweging?
  Iedereen denkt natuurlijk rennen, maar dat is vooral de favo-beweging van Steef. Eigenlijk is alles wat ik kan favoriet.
 7. Wat is je minst favoriete CrossFit beweging?
  Ik ben een perfectionist met een enorme prestatiedrang (goh, dat klinkt als een leuke persoonlijkheid…) dus alles wat ik niet kan, vind ik per definitie stom (muscle-up, pistols, roeien…). Maar als ik het eenmaal kan, kan ik er geen genoeg van krijgen (pull-up, double-unders, toes-to-bar, HSPU…).
 8. Op welke muziek doe je het liefst een workout?
  Alles met een keiharde beat!
 9. Wat zijn andere hobby’s naast CrossFit?
  Wielrennen samen met Steven, mijn broertje en mijn vader. Maar ook hardlopen met mijn moeder, theedrinken met mijn zusjes en urenlang spelen met mijn nichtje. En uiteraard mooie reizen maken met avontuurlijke activiteiten als gletsjer-klimmen, via ferrata en meerdaagse wandeltochten. Bij voorkeur in landen als IJsland, Noorwegen en Zweden. Oja, en schoenen kopen vind ik ook wel leuk.
 10. Wat is je lievelingseten?
  HHHAAAMMMBBBUUURRRGGGEEERRRSSSSSSSSSSSSS!!!!!! En pannenkoeken à la Steef!
 11. Noem één woord hoe anderen jou beschrijven…
  Controlfreak…
 12. Noem één ding waar je absoluut niet zonder kan…
  Mijn Happy Socks!
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.