28 september 2016: Members Spotlight – Jorge

Workout of the day (WOD)
For time:
500m Row
30 Snatch, 60kg/42,5kg
500m Row
30 Clean and jerks, 60kg/42,5kg
500m Row
30 Thrusters, 60kg/42,5kg

Challenge of the month – September
Met de hele box:
Zoveel mogelijk sandbag squats

Aardigere mensen dan Jorge zijn moeilijk te vinden. Hij is altijd het zonnetje in de box zodra hij komt trainen en het is moeilijk om hem niet te mogen. Hij werkt elke les ontzettend hard om de bewegingen tot in de puntjes te beheersen. Dat zien wij natuurlijk graag. Afgelopen weekend deed hij mee met de Mudmasters en hij heeft daar een uitstekende prestatie neergezet samen met de andere ninja’s. Leer deze topper beter kennen door op “lees meer” te klikken. Wij zijn blij dat je onderdeel bent van onze community.

 1. Wat doe je voor werk en/of studie?
  Als werkvoorbereider bij Ballast Nedam Materieel ben ik samen met mijn collega’s verantwoordelijk voor het calculeren, realiseren en projectbegeleiding van de tijdelijke voorzieningen op bouwlocaties.
 2. Waar ben je geboren en opgegroeid?
  Ik ben geboren in San Salvador, de hoofdstad van het piepkleine landje El Salvador. Door de aanhoudende burgeroorlog zijn mijn ouders met mijn oudere zus en ik het land ontvlucht toen ik 6 jaar was. In Almere neergestreken waar ik nog steeds met veel plezier woon.
 3. Wat is je gezinssamenstelling? (man/vrouw/kinderen/huisdieren)
  Ik woon samen met mijn vriendin Milou in de Stripheldenbuurt en zijn binnenkort 13 jaar samen!! Huisdieren? Al enige tijd ben ik in een hevige strijd verwikkeld om juist een huisdier buiten de deur te houden. Tot zover met succes.
 4. Wat deed je voor sport voordat je begon met CrossFit?
  In mijn jeugd heb ik een aantal jaren op rugby en op voetbal gezeten. De laatste jaren rondgehangen op sportscholen totdat ik bij het bootcamp terechtkwam. Dat laatste heeft mij wel weer fanatiek aan het sporten gekregen.
 5. Hoe ben je terecht gekomen bij Reebok CrossFit Almere?
  Op een verjaardag ontmoete ik Sebastiaan waar hij een heel verhaal ophing over hoe tof CrossFit wel niet was. Dat RCFA een Open Dag organiseerde op hun nieuwe locatie en dat ik welkom was. Na de Open Dag en de beginnerslessen te hebben doorlopen meteen een rittenkaart aangeschaft wat ik al heel snel inruilde voor een abonnement.
 6. Wat is je favoriete CrossFit beweging?
  Eigenlijk vind ik bijna alle bodyweight bewegingen leuk om te doen omdat mij dat het beste ligt. Helemaal in de wat langere workouts zoals bijvoorbeeld Murph.
 7. Wat is je minst favoriete CrossFit beweging?
  Heb je even? Laat ik het zo zeggen dat ik alle variaties van de snatch en cleans moeilijk vind mede door mijn mobiliteit. Verder is de HSPU een doorn in het oog maar daar wordt aan gewerkt.
 8. Op welke muziek doe je het liefst een workout?
  Als de muziek stopt of uitvalt dan merk je pas hoe belangrijk die herrie is. Ik heb niet specifiek een genre maar als ik Long Tall Sally van Little Richard hoor dan ben ik niet te stoppen!
 9. Wat zijn andere hobby’s naast CrossFit?
  Het tegenovergestelde van sporten…. namelijk lui bankhangen (met Ben & Jerry). Met een bioscoopje, een dagje naar de sauna of lekker uit eten gaan maak je mij ook erg blij mee.
 10. Wat is je lievelingseten?
  Misschien wel door mijn achtergrond ben ik dol op bruine bonen! Mijn moeder maakt de lekkerste ‘casamiento’. Letterlijk vertaald betekent het huwelijk en het is een bruine bonen met rijst schotel. Niet echt culinair maar het smaakt fantastisch!
 11. Noem één woord hoe anderen jou beschrijven…
  Begripvol.
 12. Noem één ding waar je absoluut niet zonder kan…
  Moeilijk om maar één ding te noemen. Daarom zeg ik familie, partner en mijn vrienden.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.