28 november 2022: Quote van de Week

Workout of the day
“ELLEN”
3 Rounds for time:
20 Burpees
21 Dumbbell snatches, 22.5kg/15kg
12 Dumbbell thrusters, 22.5kg/15kg

Accessory of the week
Zie glassboard in de lounge.

Quote van de Week: Skill 6 – Speed
“Cardiorespiratory endurance, stamina, strength, power, speed, flexibility, agility, accuracy, balance and coordination: you’re as good as your weakest link.” – Greg Glassman

Deze week vind je de skill ‘speed’ op onze whiteboards. Met ‘speed’, oftewel snelheid, wordt bedoeld: het vermogen om een beweging in zo min mogelijk tijd te doen. Snelheid staat daarbij op gespannen voet met techniek. We willen graag dat je snel beweegt mét een goede techniek, maar vaak gaat de goede techniek ten koste van de snelheid en de snelheid ten koste van de goede techniek. Daarmee lijken snelheid en techniek niet met elkaar te kunnen maar zeker ook niet zonder elkaar.

Als je in CrossFit beweegt met een perfecte techniek, dan is het gevolg dat je intensiteit laag is. Natuurlijk wil je de snelheid omhoog gooien terwijl je die perfecte techniek behoudt, maar dat is niet heel realistisch. En dat is niet erg want die minder perfecte techniek, oftewel het maken van fouten, heb je juist nodig om jezelf te ontwikkelen; de uitdaging is namelijk om die hogere snelheid vast te houden en ondertussen die foutjes eruit te poetsen. Op die manier breng je je snelheid en techniek in evenwicht en voorkom je blessures… en dat vinden we uiteindelijk het allerbelangrijkste!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.