28 juli 2017: How low can you go

Workout of the day (WOD)
With a 12 minute running clock, perform:
4 min Calorie Bike
4 min Clean and jerks, 60kg/42,5kg
4 min Burpee over-the-box jumps, 24”/20”

Challenge of the month – Juli
Met de hele box:
Zoveel mogelijk minuten hangen en vasthouden van objecten

Het einde van de maand komt eraan en in de blogpost van vandaag blikken wij alvast vooruit op de challenge van volgende maand. Het hangen en vasthouden van objecten heeft niet alleen jullie grip kracht op de proef gesteld. Tegelijkertijd heeft het geholpen om de flexibiliteit van je schouders te verbeteren. Volgende maand gaan wij ons richten op het verbeteren van de flexibiliteit in je onder lichaam.

Elke les gaat er volgende maand worden gestart met het spenderen van twee en een halve minuut in de bodem van de squat. Het gaat daarbij om een zo diep mogelijk positie waarbij je ontspannen bent in de bodem. Kelly Starrett, de bedenker van MobilityWOD, en Ido Portal, de bewegingsexpert die ons op het idee bracht van het hangen, zijn beide fan van deze natuurlijke positie.

De uitdaging helpt om de flexibiliteit van je enkels, knieën en heupen aanzienlijk te verbeteren. Aan het einde van de maand zou je makkelijker en beter moeten kunnen squatten. Dat komt je prestaties zeker weten ten goede. Kom maar op met die squat snatches en overhead squats!

De twee en een halve minuut die wij dagelijks doen in de les is echter niet genoeg om het meeste eruit te halen. Het is een goede start, maar het is aan te raden om meer minuten in de positie door te brengen. Probeer er volgende maand een doel van te maken om dagelijks tien minuten te halen. Zet het nummer van Ludacris maar aan!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.